- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
November 5, 2013 at 1:46 pm #21024КонстантинMember
[quote=”mumojem” post=495]Добре че е форумът и има кой да подръчне, че да се активизираме по-стабилно :cheer:
[/quote]
надявам се е ясно, че не съм визирал вас :blush:Вие всъщност сте едни от малкото, които правите нещо реално по въпроса
Ама тва даже и нямаше нужда да го пиша …Тия въпроси за мен поне, трябва да се поставят пред Клъстера, БАЕПС и тн.
защото те имат силата и лостовете да провокират подобни промени,
не казвам, че нищо не правят, но е някак половинчато и не особенно целенасочено …Надявам се не съм бил някак негативен, но това са моите впечатления :dry:
пп. Въпроса ми за как се води в КАТ не беше грам случаен ако някой си мисли обратното 😆
November 5, 2013 at 1:52 pm #21033martin@ecars.bgKeymasterЪъъ къф негативен бре :lol:, я стига. По-добре визирай и нас, че да не се отпускаме :lol:. Колкото повече ръчкане и конкуренция толкова по-качествени и ефективни резултати :cheer:
Нашият Регионален ReCluster.bg за електрическа мобилност (като част от общото направление енергийна ефективност) също тръгна вече, ама сме малко в началото и ще вземе известно време да канализираме нещата.
Действаме! Трябва колкото може по-бързо да приложат съответни промени, така че регистрацията на електромобили (и получаване на придобивките докато ги има) да се улесни максимално.
November 5, 2013 at 7:56 pm #21060Петър СтойчевMemberНека да почакаме малко да видим какво ще измъдрят юристите на които съм дал задачка.. въпреки, че според мен базата на която мислят е тотално непригодена за 21 век и всеки може да си я тълкува като дявол – евангелие.
Така или иначе няма да оставя нещата така..
November 6, 2013 at 10:43 pm #21068Plamen GerchevMemberима ли новини по регистрациите в КАТ?
November 6, 2013 at 10:48 pm #21076martin@ecars.bgKeymaster[quote=”plamengerchev” post=501]има ли новини по регистрациите в КАТ?[/quote]
От нас не – днес се натрупаха електромобилни задачки други и дори онлайн много не се класирахме 😆
November 6, 2013 at 11:01 pm #21085Plamen PetrovMemberТо новини всякакви, но днес са с център Варна 😛
Амперата ни беше на гости и ние се изкефихме максимално!!!
Благодарим на earendil за гостуването… и за возенето – беше уникално!!!
Имаме една молба към него – да си носи зарядния кабел следващия път че да го напълним “до горе” :woohoo:
Ето и снимка от срещата:Успех!
November 6, 2013 at 11:05 pm #21093martin@ecars.bgKeymasterЛеле, ампери, приуси, тц тц, чудесия :woohoo: Еваларка пичове. Виж на фейсбук страницата на eCars.bg че пуснахме обявата и питат за САКСофоните 😆
November 6, 2013 at 11:11 pm #21101Евала, пичове! B) Кога ли и тук ще направим едно елсъбиране. Като за начало може поне Приусите да се активизираме малко 😛 Амперата кърти обаче 😉 Само не ме кефи малкото място отзад – само две седалки.
November 9, 2013 at 5:52 am #21122RumenMemberИнтересно ми е как работи отоплението на Ампера.На ток ли е или само от двигателя като при Приуса.Имате ли поглед над нещата.
November 9, 2013 at 10:49 am #21148martin@ecars.bgKeymaster[quote=”Karaivanov” post=507]Интересно ми е как работи отоплението на Ампера.На ток ли е или само от двигателя като при Приуса.Имате ли поглед над нещата.[/quote]
Веднага те светкаме по въпроса подробно Румба :cheer:
November 9, 2013 at 4:50 pm #21155Петър СтойчевMemberТам е малко сложно обяснено.. , не че не е сложно по принцип 🙂
С 2 думи. Има 360 V ел нагревател, който затопля водния кръг. Самия воден кръг има байпас клапан, затваря кръга към двигателя като не работи последния и циркулира само около радиаторчето на парното. Ако се включи ДВГто, клапана се отваря при достигане на температура в охл. кръг на двигателя и системата става една цяла..
Резултата какъв е:
Мога да си включа отоплението дистанционно от терасата 10 мин преди да тръгна и да си стопля колата дърпайки ток от мрежата вместо да хабя този в батерията.. АКо не го направя, просто първоначалното стопляне сваля от батерията и намаля пробега повечко. Реално колко – нямам много наблюдения, тъй като тук е още доста топло… разбира се това ще зависи от външна температура.. от това колко искам да стопля и пр. Има ЕКО режим на климатичната система при който нагревателя работи на половин мощност.. загрява по-бавно и по-леко, но не дърпа толкова ток… може да се ползва за поддържане на топлината в системата ако първоначалното топлене е било от двигателя или щепсела.. 🙂
Разбира се всичко това е ненужно, ако работи двигателя.. използва се неговата топлина като на всяка кола. Така, че ако знам, че отивам по-далече и няма да ми стигне батерията е по-добре веднага като тръгна да включа двигателя, да се стопля от него и после да си включа на батерия, за да не харча много ток за нагревателя.На разположение съм за др. връпроси.
(към колегата planebgerchev – сори колега, не съм се занимавал, тъй като съм доста зает и не ми е спешен въпросът.. ако има новини и развитие ще споделя).
November 9, 2013 at 4:58 pm #21166martin@ecars.bgKeymasterЪъъ, това е много по-добро светкане от нашето :woohoo:
November 10, 2013 at 12:52 pm #21217RumenMemberАз на Приуса си инсталирах 2 печки които играят същата роля.Едната топли малкия кръг на двигателя.За около 45 мин е на 60 градуса и после ги подържа.В купето имам друга с керамичен нагревател.Зимата стъкла не стържа и си е ок на мотора да стартира тоъл :whistle: :whistle: :whistle:
January 11, 2014 at 9:32 pm #22056Петър СтойчевMemberМалко ъпдейт..
Добре й идват температурите над 10 С. Като тръгвах ми предсказа 43 км на ток, а минах над 60 км. 1во – беше по-топло и 2ро – последните дни я карах с мн. тежък десен крак в района 🙂
цък
При това каране има 30% гардско.. в Бургас.Вдигнат ли се температурите над 15 С пробегът скача с още 10-тина км.
При по-ниска температура пада, но не в същата прогресия.. при -2 С дори и с парно на макс и отопление на седалки и стъкла – минавам 40 км без проблеми.
Поздрави
January 25, 2014 at 10:10 pm #22281Петър СтойчевMemberЕдно кратко клипче:
[video width=425 height=344 type=youtube]GOSyAJu72RU[/video]
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.