• This topic is empty.
Viewing 13 posts - 31 through 43 (of 43 total)
  • Author

Нищо ново ли не се случва около Приусите?

Случва се, бе, как да не се случва – блъскат ни ги брутално, а после зЕми тия 3800 за ремонт… Новини да искаш около Приусите 🙂

Брее, от снимката по-символично изглеждаше… или е имало втори рунд?

Именно за втория рунд говоря 😆

Тц-тц… нищо, т’ва да е за последно! :unsure:

Отдавна не съм писал, та се сетих да пусна една снимка от експеримент, който си направих. Нещо ме изнервиха разни състезатели по магистралата и реших да закова круиз контрола на 93 км/ч, при което установих две неща – първо, сигурно поне 80% от движението по магистралата се оказа, че е под 100 км/ч. Това определено ме изненада. И второ – прилагам моментния разход в последния половин час, когато карах с постоянна скорост 93 км/ч – вярвам, че всеки ще се ориентира и не са нужни допълнителни обяснения 🙂 Имаше моменти, в които се движих само на ток и при 93 км/ч. Правих и разни клипчета, ще видим кога ще седна да ги кача.

2013-11-1718.48.12.jpg

Rumen
    Member

Много добре се справяш. Вече два месеца карам Приус + /7 местен/ и не мога да падна под 5 л/100 в градски условия. Извън града разхода ми е 6 л/100.

Е, и аз не мога под 5 в града, пробвал съм. С моя малък пробег – никакъв шанс. С по-новите модели сигурно може много по-нисък разход, защото и технологията е по-развита. Зависи си и от начина на каране, естествено, но си говоря от моята камбанария. Иначе извън града почти няма случай да съм над 5, рядко се случва. Но аз по принцип не карам със 140. Ако поддържам такава скорост, минава 6 – 6 и нещо.
    p.s. Твоя би трябвало и да е по-тежък освен всичко друго, така че си е допълнително натоварване и вдигане на разхода. Така че разхода ти не е лош, според мен 😉

Мерси за споделената информация. Като млад фен на електрическите автомобили ми е супер интересно да чета конкретни факти и данни за употребата на Приус-ите. Само дето като гледам разходите по ремонти са баснословни.

[quote=”ivanjordanov78″ post=645] Само дето като гледам разходите по ремонти са баснословни. [/quote]
    В смисъл…? :huh:

Ами гледам, че един от форумните колеги е писал някакви 3000 лв за ремонт…

Ми то не са за ремонт на хибридната част или нещо по колата, а просто от катастрофа. Като сметнеш, че боядисването е два бона… 😆

Rumen
    Member

Достигнах със служебния “Приус +” разход под 5л/100 и по-точно 4.5 за разстояние от 40 км.

Viewing 13 posts - 31 through 43 (of 43 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.