• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 47 total)
  • Author

Честно казано, очаквах твоето мнение, защото не знаех дали е добре, или да очаквам още по-малко/повече :whistle: Имам няколко въпроса, дано не ти прозвучат глупаво.

1. Като се постопли и карам без климатик, колко по-надолу мога да очаквам като разход? И оказва ли кой знае какво значение, защото бившия собственик на колата твърди, че е почти същото. Ама той не беше много информиран, не знам за какво му е било да си купува Приус – на него му давала разход 7,5/100 градско през зимата, докато аз в момента съм под 6.

2. Четох, че БК смятал разхода по-различно и всъщност колата ти харчи доста повече – поне половин литър отгоре. Не съм засичал досега, разчитам на БК, но реших да видя ти дали си забелязал нещо подобно.

3. На два пъти брояча на километража сам се нулира, като зареждах – това като някаква заложена функция ли е? Първия път реших, че аз може би без да искам съм го нулирал, но след като стана още веднъж…

4. Имаше и още нещо, но изключих и сега не мога да се сетя 😛 Благодаря ти предварително 🙂

p.s. Голям кеф е да караш по магистралата със 100 км/ч на ток, уникално изживяване :woohoo:

Rumen
    Member

Колкото по топло става толкова колата ще е по икономична защото ще достига по бързо работна температура.И батерията ще се зарежда по добре.На по старите коли можеби компа им да показва някакви разлики но не и на съвременните.На Реното ми 2005 год спираше да ми показва колко гориво ми остава под 70 км.На Приуса съм виждал да ми показва че ми остават 6 км докато свирши горивото.Мисля си че от Toyota не биха си позволили този гаф да ти свърши горивото и да ти показва че имаш още пробег.При зареждане никога не ми се е нулирал километража,трябва да го направя ръчно.Разгледай си настройките. 🙂

сава
    Member

Разхода ти ще падне поне с литър надолу спрямо зимния период, че и повече. Всичко зависи от маршрутите по които караш. Ако е само на къси разстояния в града колата не може добре да загрее и е нормално да харчи повече.
    Разлика в отчитането по БК и от пълно до пълно има. Не е фрапираща поне при П3 и е твърдо 0,3л/100 км. Лампата за свършване на горивото започва да мига и зумера да писука, като ми остава гориво за още 100-150-тина км. В това отношение не е никак точно отчитането и не знам защо са го направили по този начин. Може би датчика нещо се лъже, заради резервоара, който не е като на другите коли.

prius 3, добре дошъл във форума. Радвам се, че си вече тук, че във форума на Тойота е пълно с разни малоумници, които ми пилят нервите :sick:

Нищо ново ли не се случва около Приусите?

Случва се, бе, как да не се случва – блъскат ни ги брутално, а после зЕми тия 3800 за ремонт… Новини да искаш около Приусите 🙂

Брее, от снимката по-символично изглеждаше… или е имало втори рунд?

Именно за втория рунд говоря 😆

Тц-тц… нищо, т’ва да е за последно! :unsure:

Отдавна не съм писал, та се сетих да пусна една снимка от експеримент, който си направих. Нещо ме изнервиха разни състезатели по магистралата и реших да закова круиз контрола на 93 км/ч, при което установих две неща – първо, сигурно поне 80% от движението по магистралата се оказа, че е под 100 км/ч. Това определено ме изненада. И второ – прилагам моментния разход в последния половин час, когато карах с постоянна скорост 93 км/ч – вярвам, че всеки ще се ориентира и не са нужни допълнителни обяснения 🙂 Имаше моменти, в които се движих само на ток и при 93 км/ч. Правих и разни клипчета, ще видим кога ще седна да ги кача.

2013-11-1718.48.12.jpg

Rumen
    Member

Много добре се справяш. Вече два месеца карам Приус + /7 местен/ и не мога да падна под 5 л/100 в градски условия. Извън града разхода ми е 6 л/100.

Е, и аз не мога под 5 в града, пробвал съм. С моя малък пробег – никакъв шанс. С по-новите модели сигурно може много по-нисък разход, защото и технологията е по-развита. Зависи си и от начина на каране, естествено, но си говоря от моята камбанария. Иначе извън града почти няма случай да съм над 5, рядко се случва. Но аз по принцип не карам със 140. Ако поддържам такава скорост, минава 6 – 6 и нещо.
    p.s. Твоя би трябвало и да е по-тежък освен всичко друго, така че си е допълнително натоварване и вдигане на разхода. Така че разхода ти не е лош, според мен 😉

Мерси за споделената информация. Като млад фен на електрическите автомобили ми е супер интересно да чета конкретни факти и данни за употребата на Приус-ите. Само дето като гледам разходите по ремонти са баснословни.

[quote=”ivanjordanov78″ post=645] Само дето като гледам разходите по ремонти са баснословни. [/quote]
    В смисъл…? :huh:

Ами гледам, че един от форумните колеги е писал някакви 3000 лв за ремонт…

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 47 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.