- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
January 9, 2015 at 1:26 pm #32323Илиян ЗвездоброевMember
И аз така – явно мислим еднакво, като знаем какво се случва на всичко което е на улицата. Ето сега нали бях в Италия, Неапол. Там братче няма ненадраскана стена, работещ апарат за билети, и прочие …. Само на закрито.
January 9, 2015 at 1:42 pm #32331martin@ecars.bgKeymasterТочно за това става дума. Тези дни в два от електромобилните сайтове има блогове на тема, по която мисля постоянно – монтиране на подходящи зарядни станции на точните места, там където ще се търсят и са съобразени с типа зареждане. Защото в щатите особено много фирми фалираха, много общини (или окръзи както ги водят) изпонаинсталираха (вкл. просто за ‘усвояване’ на хубави парички, о, да правят се и още как тези неща там) куп зарядни дето не се използват и/или са обект на вандализъм и резултатът е обществено мнение от типа “о, мани ги тия електромобили, виж какво става…”.
Хубавото е, че има промяна и започват да мислят за преместване на зарядни устройства на по-подходящи места, където има и повече контрол.
Засега Tesla просто изпъква тотално със своя модел на работа със Supercharger-ите по повечето параграфи.
January 9, 2015 at 9:21 pm #32342Петър СтойчевMemberПо този повод.. четох някъде в нета, че в Бургас са инсталирали първата зарядна станция в .. морската градина!? И после щели да мислят къде да я преместят.. Естествено това е било за пред медиите да отчетат дейност със “зелено мислене”. Впоследствие никъде нищо не се споменава.. дали изобщо работи и дали е преместена или не..
January 10, 2015 at 12:31 am #32347martin@ecars.bgKeymasterДнес обсъждахме една друга станция, която ще се прави скоро при вас и зная, че има някаква вече, но без подробности. Дори не знаех, че е монтирана. Ще гледаме тази за която знаем, да върши реално работа 😉 .
January 10, 2015 at 9:48 pm #32358Петър СтойчевMemberБи било чудесно 🙂
Трите основни дестинации в Бургас: Моловете (засега там удрям на камък), центъра (александровска/тройката) и Богориди към морската..
Според няколкото оскъдни статии в нета първата била соларна и монтирана някъде около Пантеона..
January 11, 2015 at 12:57 pm #32364Zlati ZlatinovMemberВярно е, беше пред Пантеона. Чу се че ще се мести за постоянно на общ. паркинг на Гурко.
Това беше есента, дано вече да функционира…January 11, 2015 at 1:03 pm #32372martin@ecars.bgKeymaster[quote=”zlatanski2014″ post=1651]Вярно е, беше пред Пантеона. Чу се че ще се мести за постоянно на общ. паркинг на Гурко.
Това беше есента, дано вече да функционира…[/quote]Ако може да проверите и някоя снимка да пуснете във форума ще е супер. После ще я използваме за локатора. Аз се сещам за един момък дето може да е участвал в изграждането, та ще звънна да го питам и него.
January 11, 2015 at 3:33 pm #32384Николай ИвановMemberТова пред Пантеона беше само РR акция на една от фирмите за зарядна инфраструктура.
От доста време в Бургас работя за изграждане на зарядна станция, не съм споделял нищо до сега, не обичам предварително…
Но вече всичко е готово и ще Ви разкажа. На общинския паркинг на улица Гурко в Бургас ще има станция за зареждане на до 3 автомобила едновременно. Тя вече е готова, в момента върви подготовка за монтаж на захранващия кабел и фундамента за станцията. Всички разрешителни са издадени/ за това се забавихме /.Надявам се до две-три седмици да е монтирана и пусната в експлоатация. Ще разполага с два контакта шуко и един по евростандарта – Менекес. Също има и соларен панел чрез който може да се зареждат мобилни електронни устройства. Още по-интересното е че станцията е българска, с доста приятен дизайн. Производителя е от Исперих и предлага станцията на изключително атрактивна цена, нямаща нищо общо със станциите от чуждестранни производители. Така че още малко търпение и ще можете да зареждате електромобилите си в центъра на Бургас, при това на много атрактивна цена от 1 лв за час зареждане, като цената включва и паркирането !
Откриването ще бъде съпроводено и с голямо електромобилно събитие, на което ще има и интересни новости, но за това по-късно. B)January 11, 2015 at 5:27 pm #32393martin@ecars.bgKeymasterЕй го и nio след известна пауза пуска суппппперррррр новиниииии :woohoo:
Следя развитието на нещата и очаквам развръзката, а дотогава се надявам да е готов и е-локатора и да я мятаме вътре станцията!
January 13, 2015 at 12:57 am #32399Петър СтойчевMember[quote=”nio” post=1653]Това пред Пантеона беше само РR акция на една от фирмите за зарядна инфраструктура.
От доста време в Бургас работя за изграждане на зарядна станция, не съм споделял нищо до сега, не обичам предварително…
……!
Откриването ще бъде съпроводено и с голямо електромобилно събитие, на което ще има и интересни новости, но за това по-късно. B)[/quote]Чудесна новина! Драсни някой ред като насрочите събитието. С удоволствие ще се включа с амперката 🙂
January 13, 2015 at 7:29 pm #32405КонстантинMemberJanuary 13, 2015 at 8:16 pm #32418Илиян ЗвездоброевMember[quote=”k.i.” post=1656]http://www.graphene-info.com/revolutionary-graphene-polymer-batteries-electric-cars[/quote]
Е и аз за това пуснах линк същото 🙂 А Мартин написа статия 🙂
http://www.ecars.bg/blogs/techno-1/905-graphenano-ispanska-bateria-elektromobili-1000-kilometra-probegJanuary 14, 2015 at 11:00 am #32425КонстантинMemberе явно не внимавам в час :cheer:
January 16, 2015 at 8:53 pm #32452Zlati ZlatinovMemberhttp://en.m.wikipedia.org/wiki/Electric_car_use_by_country
България още я няма, дано скоро и това се промени
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.