Неща от нета 2016

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 195 total)
  • Author

Гледах във вечерните новини репортаж за събитието и един младеж, от “Градска мобилност” май беше, каза че тествали нов електрически автобус. Бил втори такъв, който тествали, но бил направен с друга технология. Може би “другата технология” са батерии, а не ултракондензатори, като предишния на Cheriot Motors. На скоро пак се присетих за тях и си мислех, че сигурно столична община са се отказали, заради неприложимост в Софийските условия. Примерно малък пробег за дължината на линиите или нещо такова. Иначе ако съвсем не ставаше, нямше да го пратят за тестове по другите градове. Някой да има информация “от кухнята” какво е станало?
    И друго интересно показаха на събитието – една модификация на онези електрическите двуколки, не знам как точно се казват – дето ги караш прав, без кормило. Та едно такова малко от детските, му сложили още две мънички гуми от пред и се кара, като едновремешните лагерни колички 🙂 Завива се като се накланяш на страната на която искаш да завиеш. Много яко 🙂

martin@ecars.bg
    Keymaster

Бях в градска мобилност тия дни за места за станциите да говоря, ама се минава през общинската Транспортна инфраструктура – но сега вече зная от теб и ще ги питам за повече инфо по тия неща.

В Бургас, пообяд би трябвало да открият една соларна арка. В морската градина ще е…
    Флагман.бг вече са пуснали кратък репортаж от довършителните СМР -та.
    Идеята е интересна.

80-дневно ерали приключи наскоро:
    http://insideevs.com/80edays-completed-around-world-electric-vehicle-rally/

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ще трябва да я намерим, че сме на електромобилно събитие на 20-ти септември там, да я отразим и нея :cheer:

martin@ecars.bg
    Keymaster

Наскоро пък един хърватин мина през България и му помагахме да си зарежда Tesla-та, ето тук може да се следи в реално време как се движи http://www.teslaelectricconnection.com/

Спомняте ли си Мъск като презентираше М3, каза че тройката ще е почти изцяло стомана, дали всъщност плановете не са претърпяли развитие? Чиста спекулация от моя страна, но един техен доставчик (всъщност ключов доставчик) им доставя и ще им доставя алуминиеви части…

http://asia.nikkei.com/Tech-Science/Tech/The-company-that-helps-Tesla-make-aluminum-look-sexy

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ехее полезен материал благодарско друже, пък и уместно предположение за алумин в М3 произтича от него наистина. Да видим…

Вероятно маскирано Mini Electric:
    http://gas2.org/2016/10/01/bmw-sheds-light-electric-car-plans-paris-show/

Подробно представяне на концепта на WV със снимки и видео:
    източник InsideEVs.com

http://insideevs.com/volkswagen-d-paris-motor-show-photos-videos/

Изключително много се дразня на лъжливия и безнаказан маркетинг на територията на стария континент..
    NEDC данните са абсолютно безполезни като показател..
    В Америка не си позволяват да лъжат толкова, защото армията гладни адвокати само това чакат, а и хората лесно си търсят и получават правата.. затова EPA данните са винаги точни.

Пределно ясно е, че Ампера-е може да мине 500 км само с 60-70 км/ч по равното нон-стоп.. подобно е положението и с данните от европейски производители като BMW и Рено.. нищо общо с реалността.

Този тип маркетинг (почти лъжа) ме отвращава..

Изключително много се дразня на лъжливия и безнаказан маркетинг на територията на стария континент..
    NEDC данните са абсолютно безполезни като показател..
    В Америка не си позволяват да лъжат толкова, защото армията гладни адвокати само това чакат, а и хората лесно си търсят и получават правата.. затова EPA данните са винаги точни.

Пределно ясно е, че Ампера-е може да мине 500 км само с 60-70 км/ч по равното нон-стоп.. подобно е положението и с данните от европейски производители като BMW и Рено.. нищо общо с реалността.

Този тип маркетинг (почти лъжа) ме отвращава..

Абсолютно съм съгласен, и мен супер много ме дразни. Кого лъжат…
    Но с всички е така, все едно се чувстват длъжни да ги завишат

Рено Зоуи – 240км, Тесла Х 90Д 490км. Да бе
    И на двете съм постигал 70-80% от това със супер голямо изстискване и спокойствие. За да постигнеш рекламираното трябва да караш така че се обезсмисля самото придвижване с този автомобил

То винаги се рекламира максимума — “до ХХ километра”. А реалността според същите е различна 🙂
    Но като се замислиш, те и лаптоп ти продават с “до 10 часа батерия, с дребен текст че зависи от условията” и като пуснеш нещо тежко, и свършва за 3. Също и ДВГ дето уж харчат 3л/100км

IMG_3135.PNG

Attachments:
    • TeslaDesignStudio.png
Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 195 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.