Неща от нета 2016

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 195 total)
  • Author
    martin@ecars.bg
    Keymaster

Мислех нощес докато го чета дали да пиша… то трябва да се пише за всичко.

Бях сигурен, че си го прочел доста преди мен. И аз щях да се чудя, какво точно , и дали да напиша…
    До колкото разбирам колата се е нацепила странично в задницата на ремаркето и се е подпъхнала отдолу.
    И явно ръба или някаква част от ремаркето се е врязало в прозореца директно във водача. Голям малшанс.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Не то беше ясно, че ще пиша и пуснах вече блога, просто си е нещо хем много тъжно хем е изключително важно да се споделят тези проблеми.

Точно така описват случката, но като видиш в блога снимка от въздуха на пътя – егати тъпотията – някакъв страничен път да пресича така магистрален без никакво регулиране е абсурдно.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Затова действация за увеличаване на интереса правим ний – по-ефективно ми се вижда :whistle:

Представяне на Българските участници в Shell Eco-marathon 2016
    Малко стара статия, ама май за 1 път научавам за това….

Честит Рожден Ден на Никола Тесла! На него дължим толкова много! Дано никога не бъде забравен или омаловажен! Поклон :cheer:

На днешната дата преди 160 г. се е родил гениалният Никола Тесла

martin@ecars.bg
    Keymaster

Вчера видях Елон Мъск да туитва за това – не помня да съм виждал да го прави в предишните години!

TESLA!

Още за електрическите самолети – интересно видео 🙂
    Май електромотора е пак на Сименс, поне така пише на него….

[video]https://www.youtube.com/watch?v=WiADDbeFanU[/video]

Зареждат електробуси в Женева само за 15 секунди

Заглавието е леко подвеждащо, защото става дума за междинно леко зареждане на батерията по спирките.
    Не съм много сигурен, това стъпка напред ли е, или по-скоро назад. Защото ние тук си имахме електробус, който
    се зарежда само на крайните спирки. Според мене зареждането по средата, ще е доста скъпо като инфраструктура,
    и леко безмислено. По-добре да поседи малко по крайните спирки отколкото да се зарежда по малко навсякъде,
    и да се инсталира скъпо зарядно на всяка спирка. Така мисля аз.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ааа ето че тестът отпреди две години става реалност – при нас обаче заглавието включва съществената информация 😆
    Електробус се зарежда за 15 сек. на всеки няколко спирки

Тогава ми допадна идеята заради тези 15 секунди, но не съм обмислял финансовата част и тази целесъобразност, за която говориш. Интересно е да се намери повече инфо, защото едва ли софийският е с много по-скъп ултракондензатор. С други думи тези да са с много по-малки кондензатори и спестените пари да се използват за изграждане на зареждачките по спирките. Без да знаем стойността на отделните системи няма как да разберем.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Готино, готино, нощес писах за амперата, сега бачкаме по софта на станциите и по-късно идва и този блог :cheer:

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 195 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.