Неща от нета 2016

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 194 total)
  • Author
    martin@ecars.bg
    Keymaster

Приятна идея е да има електромобилчета за по-чист въздух. Улиците в центъра (и не само) може да са тесни, но има начини да се направят и вело алеи, да се разкраси всичко (отново, важи не само за центъра, а и за всички градове) и да е като магнит за приятни изживявания с разходки из уличките, кафенета, книжарници и разни съвременни неща :). Приветствам!

Като тролей, ама безжичен

Много ми хареса статията, за това я дублирам от фейсбук страницата “Електгрически автомобили” – тук.
    Само не разбрах, как така ние тестваме повече от година тея електробуси, и още не ми е ясно одобрени ли са , не са ли
    ще купуваме ли, няма ли да купуваме….
    А Сърбите, дето не са и в ЕС, и се водят по-бедни от нас, и не са ги тествали като нас, вече са си поръчали 5 !?
    Нещо не мога да го вдена……

За мене това е най-гениалната технология за градския транспорт!

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ахааа, пак сме пропуснали “местното производство” 😆
    http://www.ecars.bg/blogs/polezno-efektivno-1/1304-belgrad-5-novi-elektrobusa-chariot-motors

martin@ecars.bg
    Keymaster

Липсва ми зеленият електробусец – почти всеки ден се засичахме на обед на университета и се поздравявахме жизнено с шофьора :cheer:

Спосибо за отговора 🙂 Ама аз го чел тоя блог, и още тогава си зададох (на мен си) по-горе описания въпрос 😆
    Тази статия е доста подробна. Аз така и не можах да се повозя на зеленото 🙁 🙁 🙁
    Може би тука е мястото да ти кажа, че мъничкия ми проект за зареждане на суперкондензатори от солар, вече има окончателен вариант.
    Интересното е, че освен че не губи капацитет с времето, с презарежданията, наблюдавах още нещо интересно…..
    Обикновено литиево йонните батерии дават по-малък капацитет, когато ги поставиш на по голям товар.
    Примерно ако една power банка я разреждаш с 2 А и замериш mAh , ще ти даде по-малко отколкото ако я разреждаш с 0.5мА докато се изчерпа.
    В случая със суперкондензаторите, капацитета се запазва, независимо от товара.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Отговорът мисля е ясен – Интереси 🙂 Често се поставят на първо място.

Интересни наблюдения имаш – и това някак ми е точно в темата в момента. А тя е, че правя блог за едни други батерии – не за литиево йонни.

Българин изобрети магнитен двигател за електромобили

Това сигурно е 101-вия български магнитен двигател, а 100000001-вия в световен мащаб 🙂
    Скептичен съм, макар много да ми се иска да имаме такъв 🙂 Споделете мнение 🙂

martin@ecars.bg
    Keymaster

Хехе, пиша по темата, хем че не точно с такова заглавийце 😆

Като не са го оправили проблема в рамките на месец и човекът им обещал да го раздуха, те ти са…

martin@ecars.bg
    Keymaster

Та чак мъскито звънял на премиера… Да видим какво ще измислят сингапурци.

Ха събори го де 🙂

[video]http://www.youtube.com/watch?v=FdHo01xYTWQ[/video]

Влакът на Елън Мъск идва в Европа

Хващам влака и съм там 🙂 По-бързо от самолет май идва 🙂

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 194 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.