Неща от нета 2017

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 134 total)
  • Author

Автономно каране, серийно от 2020 година:

Нещата се развиват много бързо.

Дали новия Лийф няма да има табло, като на видеото? 🙂

[quote=”ivand911″ post=3062]Автономно каране, серийно от 2020 година:

Нещата се развиват много бързо.[/quote]

Сигурно, те ползват 5 различни дисплея както се вижда на видеото. Ще има още доста работи и настройки, но колата върви добре. Само не разбрах дали това движение е само за определен участък от пътя(вкаран в паметта на колата), или колата може да си върви навсякъде така?

Да, с дисплейте са напреднали. Сега им остава да оправят:
    1. консумацията на компютъра, както казаха във видеото, че 1,5 кВ е скандално за батерия 24 кВ.
    2. да вдигнат капацитета на батерията поне двойно, че с 80 км и за сериозно градско каране не става.
    3. и купето, което и така е странно, но с двата “рога” е експериментално?

Това ще го пуснат колкото да отбият номера:
    http://gas2.org/2017/03/31/citroen-launches-e-berlingo-multispace-electric-minivan/

Или ако цената, е като на ДВГ версия, ще има някакъв смисъл.

[quote=”mindfreeze” post=3005]Прибира се, за да не се цапа от сняг и дъжд и да се почиства. Има четки под панелите, които почистват долния панел на всяко затваряне. Има варианти със и без батерии в основата. Инверторът също май беше вграден. Като цяло мн добра идея, но не знам защо искат толкова много пари. Аз мн пъти съм обмислял да си правя подобно нещо, знам какви са компонентите и не разбирам от къде идва това оскъпяване.[/quote]

И аз мисля че е супер идея. Основните му плюсове са малкото място което заема и това че се самопочиства. За слънчеви панели трябва да има подходящ покрив и да се почистват, което хич не е лесно.

А колко струва, някой знае ли? Имаше коментари че е много скъпо, но колко точно? В сайта на Киров не го намирам

[quote=”mindfreeze” post=3005]Прибира се, за да не се цапа от сняг и дъжд и да се почиства. Има четки под панелите, които почистват долния панел на всяко затваряне. Има варианти със и без батерии в основата. Инверторът също май беше вграден. Като цяло мн добра идея, но не знам защо искат толкова много пари. Аз мн пъти съм обмислял да си правя подобно нещо, знам какви са компонентите и не разбирам от къде идва това оскъпяване.[/quote]

И аз мисля че е супер идея. Основните му плюсове са малкото място което заема и това че се самопочиства. За слънчеви панели трябва да има подходящ покрив и да се почистват, което хич не е лесно.

А колко струва, някой знае ли? Имаше коментари че е много скъпо, но колко точно? В сайта на Киров не го намирам

Петър
    Member

Аз ходих да питам на място преди време. Не помня точна цена, но май беше 43 000 лв. Не помня и дали това беше със или без батерия, но и в двата случая е скъпо.
    Сравнението, което правят е, че произвежда 10-12% повече ток от 5кВ покривни панели, но те с батерии са около 15 000 лв…

А и цветето го има изложено от поне година (сиг доста повече) в двора на КИРОВ на околовръстното (кръстовището на Суходол) и от миналото лято не работи. Нз дали е развалено или просто не го пускат, но и в двата случая не вдъхва доверие.

Тука пише, че стартират май към 20000$, имат си и фейсбук страничка
    https://www.facebook.com/smartflowerTM/posts/1888250078056840

луда работа

Благодаря.
    Скъпо идва да, за малкото мощност която има — 2.5kWp хич не е много

Благодаря.
    Скъпо идва да, за малкото мощност която има — 2.5kWp хич не е много

https://vesti.bg/tehnologii/avtomobili/tesla-e-s-po-visoka-pazarna-stojnost-ot-ford-6067530

Пазарната стойност на Tesla е по-висока от тази на Ford

https://vesti.bg/tehnologii/avtomobili/tesla-e-s-po-visoka-pazarna-stojnost-ot-ford-6067530

Пазарната стойност на Tesla е по-висока от тази на Ford

Musk announces Tesla KIT: to convert all petrol cars to Electric!

:woohoo: 😆

Musk announces Tesla KIT: to convert all petrol cars to Electric!

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 134 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.