- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
April 4, 2016 at 4:58 pm #34779Maxim ZapryanovMember
В западна Европа няма да имаш проблеми, там всичко е supercharger-и. Виж преминеш ли в източна става по-сложно.
Ако ще почиваш някъде по пътя в хотел може да си избереш такъв с възможност за достъп до ток (примерно някъде в Унгария или Хърватия)
Трябва да звъниш предварително и да се убедиш че говориш с някой който разбира горе долу, за да не се окаже че имат само шуко 😛 , че и за такива случаи съм чувал.
Абе общо взето за всякакви не-Тесла зарядно е хубаво да се проверяват обстойно предварително, че да не се окаже че не работят или пък има достъп само в определени часове.
Успех с докарването и ще се радвам да покажеш снимки и да споделиш приключението.April 4, 2016 at 7:26 pm #34817martin@ecars.bgKeymaster@cokey пратих ти ЛС дали го получи – на главната страница вдясно има модулче там мига обикновено.
April 5, 2016 at 1:41 am #34843Младен МарковMember@mumojem, да намерих ги и ти отговорих B)
@MaxZ, и аз така си го представям – с голямо разпитване преди това.
Май си мисля да си осигуря хотелите, а през другите (дето ги има в PlugShare) да мина и да видя кое работи.Между другого утре ще им звъня (на Тесла) пак да ги разпитвам за лизинг.
Защото те в държавите където имат магазини предлагат лизинг, ама за нас не. Нашите лизингодатели се изпотяват докато им обясня цялата схема с резервациите и всичко. А е интересно да се проучи, ако се навият тук да дават лизинг за Тесли може повече хора да успеят да се сдобият. Ще пиша ако науча нещо което си струваApril 5, 2016 at 1:51 am #34849martin@ecars.bgKeymasterПознавам двама, които са докарали на ход, ще взема да звънна да ги питам за определени места, на които са спирали. Ако се решиш на ход (аз 100% бий, че си е супер тръпка), е важно да си направиш адаптери – червен трифазен 16А поне (то 32А няма и как да го използваш), както и черния трифазен сръбския, който не е като нашия. Някой ми беше споделил за това – като се присетя и намеря инфото ще пиша.
Ето го в този линк
April 5, 2016 at 1:59 am #34851Младен МарковMemberМда, това си е важно, thanks
А Model X дърпа 24А на фаза (нали е 16.5kW), защо да не мога 32А да използвам?
Точно 32А не де, но 24А, което пък е повече от 16А 😛April 5, 2016 at 2:05 am #34858martin@ecars.bgKeymasterТака, да, това имах предвид, че не можеш пълните 32А (22 кВт) да дърпаш, а 16.5кВт. Като цяло обаче за съжаление на повечето места има трифазен 16А. И вече 32А по разни предприятия и складове вероятно, ама то не си е работа. Ще говоря с още един пич с Тесла, той има по базите си 32-ки и ще те запозная.
April 5, 2016 at 2:34 am #34861Младен МарковMemberСупер ще е.
Аз обмислям как да споделям този “контакт” дето ще си направя за зареждане. Да може хора в нужда, минавайки през София да вземат малко ток на 22kW. Не съм го измислил ощеА правите ли форум сбирки, такива дето карат ЕЛ-и? :cheer:
April 5, 2016 at 2:38 am #34864martin@ecars.bgKeymaster[quote=”cokey” post=2306]Супер ще е.
Аз обмислям как да споделям този “контакт” дето ще си направя за зареждане. Да може хора в нужда, минавайки през София да вземат малко ток на 22kW. Не съм го измислил ощеА правите ли форум сбирки, такива дето карат ЕЛ-и? :cheer:[/quote]
Кабел/щепсел да споделиш ще става ценна и търсена услуга :cheer:
Не сме правили, ама хайде сега да започваме, че е на 6 години тоз eCars.bg и ето с тази хубава пролет дойде време.
Поемам организация за първа среща в друга тема тук да си върви тази за Х резервацията.
April 5, 2016 at 5:53 pm #34890Младен МарковMemberЕто какво получих преди малко.
Увеличили производството и доставка септември/октомври 2016.След няколко седмици ще отворят сайта за поръчки и без резервации.
April 6, 2016 at 1:16 am #34892martin@ecars.bgKeymasterНаправо ще го пусна и като блог това.
April 6, 2016 at 11:48 am #34907Младен МарковMemberЕто каква информация искат при покупка.
Шофьорска книжка на собственика и трябва предварително да се каже дали ще е фирма или частно лице. Може би и други документи ще искат впоследствие, понеже долу виждам възможност да качване на документи. В полето за избор на вид документ има само “Other”.Качвам и Terms & Conditions. В тях пише всичко за процеса на закупуване, пренасяне, сервиз и т.н.
Едното май е само за USA, но все пак ми е качено в профила.April 6, 2016 at 12:04 pm #34915Младен МарковMemberЕто и как протича процеса оттук нататък. На някой може да му е полезно, ако смята да минава през същото.
Той малко е за Model S ама сигурно е едно и също. Забелязвам че много от страниците на сайта на Tesla са само за Model S и няма отделни за Model X или Model 3.Attachments:April 6, 2016 at 12:07 pm #34925Младен МарковMemberИ останалите.
Само по 8 файла могат да се качват. :blink: То 8 е кръгло число в осмична бройна система де (10) :cheer:Attachments:April 6, 2016 at 2:08 pm #34933martin@ecars.bgKeymasterОпределено полезно за всеки, който ще минава през процедурата.
Вдигнах на 20 файла да може да се прикачват в коментарите, мисля така е по-добре и оптимално. Ако някаква друга бройка ви се вижда по-подходяща казвайте.
April 6, 2016 at 3:40 pm #34979Младен МарковMemberПолучих информация и за възможност за закупуване на Тесла коли на лизинг.
Обадиха ми се от Тесла Холандия преди малко. Техен лизинг предлагат само в някои страни от ЕС, за България не могат да предложат.
Може обаче да съдействат за локален лизингодател. Могат да издадат фактурата на лизингодателя, както и да организират плащането и вноса да са стане също от лизингодателя (или негов пълномощник, разбирай куриер). Няма проблем че резервацията и колата в сайта е на мое име. Това ще си остане така.Ще пиша пак ако има някаква промяна или още информация като ми се обадят от техния Sales след 2 седмици.
На въпроса кои лизингодатели ще се навият на това – трябва да се провери със всеки поотделно като им се обясни ситуацията.
Интерлийз отказаха. Уникредит са съгласни. С други не съм говорил.Това отваря много възможности и прави закупуването на нови автомобили директно от Тесла много по-достъпно за много хора. Надявам се тази информация да е полезна и да помогне на много хора да се сдобият с по един такъв автомобил и да има повече тук.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.