Резервация за Tesla Model X?

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 53 total)
  • Author

В западна Европа няма да имаш проблеми, там всичко е supercharger-и. Виж преминеш ли в източна става по-сложно.
    Ако ще почиваш някъде по пътя в хотел може да си избереш такъв с възможност за достъп до ток (примерно някъде в Унгария или Хърватия)
    Трябва да звъниш предварително и да се убедиш че говориш с някой който разбира горе долу, за да не се окаже че имат само шуко 😛 , че и за такива случаи съм чувал.
    Абе общо взето за всякакви не-Тесла зарядно е хубаво да се проверяват обстойно предварително, че да не се окаже че не работят или пък има достъп само в определени часове.
    Успех с докарването и ще се радвам да покажеш снимки и да споделиш приключението.

В западна Европа няма да имаш проблеми, там всичко е supercharger-и. Виж преминеш ли в източна става по-сложно.
    Ако ще почиваш някъде по пътя в хотел може да си избереш такъв с възможност за достъп до ток (примерно някъде в Унгария или Хърватия)
    Трябва да звъниш предварително и да се убедиш че говориш с някой който разбира горе долу, за да не се окаже че имат само шуко 😛 , че и за такива случаи съм чувал.
    Абе общо взето за всякакви не-Тесла зарядно е хубаво да се проверяват обстойно предварително, че да не се окаже че не работят или пък има достъп само в определени часове.
    Успех с докарването и ще се радвам да покажеш снимки и да споделиш приключението.

martin@ecars.bg
    Keymaster

@cokey пратих ти ЛС дали го получи – на главната страница вдясно има модулче там мига обикновено.

@mumojem, да намерих ги и ти отговорих B)

@MaxZ
    , и аз така си го представям – с голямо разпитване преди това.
    Май си мисля да си осигуря хотелите, а през другите (дето ги има в PlugShare) да мина и да видя кое работи.

Между другого утре ще им звъня (на Тесла) пак да ги разпитвам за лизинг.
    Защото те в държавите където имат магазини предлагат лизинг, ама за нас не. Нашите лизингодатели се изпотяват докато им обясня цялата схема с резервациите и всичко. А е интересно да се проучи, ако се навият тук да дават лизинг за Тесли може повече хора да успеят да се сдобият. Ще пиша ако науча нещо което си струва

martin@ecars.bg
    Keymaster

Познавам двама, които са докарали на ход, ще взема да звънна да ги питам за определени места, на които са спирали. Ако се решиш на ход (аз 100% бий, че си е супер тръпка), е важно да си направиш адаптери – червен трифазен 16А поне (то 32А няма и как да го използваш), както и черния трифазен сръбския, който не е като нашия. Някой ми беше споделил за това – като се присетя и намеря инфото ще пиша.

Ето го в този линк

Мда, това си е важно, thanks

А Model X дърпа 24А на фаза (нали е 16.5kW), защо да не мога 32А да използвам?
    Точно 32А не де, но 24А, което пък е повече от 16А 😛

martin@ecars.bg
    Keymaster

Така, да, това имах предвид, че не можеш пълните 32А (22 кВт) да дърпаш, а 16.5кВт. Като цяло обаче за съжаление на повечето места има трифазен 16А. И вече 32А по разни предприятия и складове вероятно, ама то не си е работа. Ще говоря с още един пич с Тесла, той има по базите си 32-ки и ще те запозная.

Супер ще е.
    Аз обмислям как да споделям този “контакт” дето ще си направя за зареждане. Да може хора в нужда, минавайки през София да вземат малко ток на 22kW. Не съм го измислил още

А правите ли форум сбирки, такива дето карат ЕЛ-и? :cheer:

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”cokey” post=2306]Супер ще е.
    Аз обмислям как да споделям този “контакт” дето ще си направя за зареждане. Да може хора в нужда, минавайки през София да вземат малко ток на 22kW. Не съм го измислил още

А правите ли форум сбирки, такива дето карат ЕЛ-и? :cheer:[/quote]

Кабел/щепсел да споделиш ще става ценна и търсена услуга :cheer:

Не сме правили, ама хайде сега да започваме, че е на 6 години тоз eCars.bg и ето с тази хубава пролет дойде време.

Поемам организация за първа среща в друга тема тук да си върви тази за Х резервацията.

Ето какво получих преди малко.
    Увеличили производството и доставка септември/октомври 2016.

След няколко седмици ще отворят сайта за поръчки и без резервации.

TeslaX.png

martin@ecars.bg
    Keymaster

Направо ще го пусна и като блог това.

Ето каква информация искат при покупка.
    Шофьорска книжка на собственика и трябва предварително да се каже дали ще е фирма или частно лице. Може би и други документи ще искат впоследствие, понеже долу виждам възможност да качване на документи. В полето за избор на вид документ има само “Other”.

Качвам и Terms & Conditions. В тях пише всичко за процеса на закупуване, пренасяне, сервиз и т.н.
    Едното май е само за USA, но все пак ми е качено в профила.

Untitled19.png

Ето и как протича процеса оттук нататък. На някой може да му е полезно, ако смята да минава през същото.
    Той малко е за Model S ама сигурно е едно и също. Забелязвам че много от страниците на сайта на Tesla са само за Model S и няма отделни за Model X или Model 3.

Attachments:
    • Untitled1.png
    • Untitled2-2.png
    • Untitled3-2.png
    • Untitled4.png

И останалите.
    Само по 8 файла могат да се качват. :blink: То 8 е кръгло число в осмична бройна система де (10) :cheer:

Attachments:
    • Untitled5-2.png
    • Untitled6-2.png
    • Untitled7-2.png
    • Untitled8-2.png
    • Untitled9-2.png
    martin@ecars.bg
    Keymaster

Определено полезно за всеки, който ще минава през процедурата.

Вдигнах на 20 файла да може да се прикачват в коментарите, мисля така е по-добре и оптимално. Ако някаква друга бройка ви се вижда по-подходяща казвайте.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 53 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.