• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 88 total)
  • Author
    martin@ecars.bg
    Keymaster

Отивам да взема момъка от училище одеве и какво да видя – грам место няма в уличката.

Е, само на пръв поглед 😆

twizy_parkirane.jpg

Това е най-честия начин, по който паркирам. Браво, че и ти го правиш. Дори и да има места, пак така спирам и пестя едно парко място. :cheer:
    Колкото до хлебарките, при мен няма, но за сметка на това не мога да се отърва от котките, спят вътре по цяла нощ, а денем отгоре на покрива. Цялото е изподрано от ноктите им. 🙁

Значи mumojem има една теория за всемирната черна дупка. Не ти ли се е случвало да ти изчезне нещо и да не може да си го намериш никъде 😀 Може и хлебарките да попадат във време-пространствения континуум. Другата възможност е хлебарки-електротехници. В апартамента на баба ми преди си живееха в телевизора, радиото, малкия телевизор. Цели мезонети си бяха направили, докато въпросното нещо не направи някъде късо и айде на боклука 🙂 Топли им там, пък и явно са фенове на насоченото движение на електрони – така де на тока 🙂 Гледах в един филм, че Никола Тесла е вярвал, че електроните също имат душа и може да се разбереш с тях къде и какво да правят 😀

Значи mumojem има една теория за всемирната черна дупка. Не ти ли се е случвало да ти изчезне нещо и да не може да си го намериш никъде 😀 Може и хлебарките да попадат във време-пространствения континуум. Другата възможност е хлебарки-електротехници. В апартамента на баба ми преди си живееха в телевизора, радиото, малкия телевизор. Цели мезонети си бяха направили, докато въпросното нещо не направи някъде късо и айде на боклука 🙂 Топли им там, пък и явно са фенове на насоченото движение на електрони – така де на тока 🙂 Гледах в един филм, че Никола Тесла е вярвал, че електроните също имат душа и може да се разбереш с тях къде и какво да правят 😀

martin@ecars.bg
    Keymaster

Айде много те моля, ако обичаш, намери го бързинко този филм и пусни линк 👿

martin@ecars.bg
    Keymaster

Айде много те моля, ако обичаш, намери го бързинко този филм и пусни линк 👿

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”nio” post=1195]Това е най-честия начин, по който паркирам. Браво, че и ти го правиш. Дори и да има места, пак така спирам и пестя едно парко място. :cheer:
    Колкото до хлебарките, при мен няма, но за сметка на това не мога да се отърва от котките, спят вътре по цяла нощ, а денем отгоре на покрива. Цялото е изподрано от ноктите им. :([/quote]

Точно това ми минава постоянно в такива сутиации през ума, че мога да спестя място. То и защото си представям нечия реакция от типа “Ский го тоя как я е пльоснал тая въшка и цяло място взима” 😆

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”nio” post=1195]Това е най-честия начин, по който паркирам. Браво, че и ти го правиш. Дори и да има места, пак така спирам и пестя едно парко място. :cheer:
    Колкото до хлебарките, при мен няма, но за сметка на това не мога да се отърва от котките, спят вътре по цяла нощ, а денем отгоре на покрива. Цялото е изподрано от ноктите им. :([/quote]

Точно това ми минава постоянно в такива сутиации през ума, че мога да спестя място. То и защото си представям нечия реакция от типа “Ский го тоя как я е пльоснал тая въшка и цяло място взима” 😆

martin@ecars.bg
    Keymaster

Новата сметка за тока дойде – бях решил да зареждам само на нощна и има подобрение от почти 2.5 лв спрямо предния месец – сега за 28 дена имам 6.77 лв ток.

Само дето започва да ми се отразява зле откъм отпускане на кесията 😆 – с тоя разход за цял месец направо ми се свиди като се сетя, че ако ми притрябва такси ще се бръкна за няма и половин час возене сигурно с повече от това 😆

За какво ти е такси като имаш Туизи?!? Колкото до разхода на ток, при мен се движи около 15-18 лв месечно, но все пак зареждам ежедневно, дори в събота и неделя и почти винаги от празна батерия. Иначе и аз си купих таймер и зареждам само на нощна тарифа.

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”nio” post=1257]За какво ти е такси като имаш Туизи?!? Колкото до разхода на ток, при мен се движи около 15-18 лв месечно, но все пак зареждам ежедневно, дори в събота и неделя и почти винаги от празна батерия. Иначе и аз си купих таймер и зареждам само на нощна тарифа.[/quote]

Не ми трябва, но ако се наложи и просто споделям как ми се е променило мисленето. Дори ми правят впечатление неща като това, че 6л вода в магазинчето под нас е 2 лв, а в Карфур 1.75 лв. Но тези 25 ст. за мен са дневното ми каране на Туизито 😆

martin@ecars.bg
    Keymaster

С тоя дъжд дето ни е заперкал тия дни понякога не мога да изкарвам туизито, но онзи ден нещо ми направи впечатление.

На един светофар не зная защо бях натиснал десния педал, че дори показваше две черти на датчика за консумация и като светна зелено и пуснах спирачката, потеглих по-пъргаво и по-бързо. Тогава не се замислих много и не го тествах повече, но определено ще го направя при първа възможност. От една страна е логично вероятно, като при колите с ДВГ като вдигнеш обороти на място и тръгваш по-бързо, но това е електромобил все пак и не вдигаш никакви обороти :lol:. Интересно е и като пробвам, ще пиша.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Все се каня да го добавя това и ето сега се сетих:

Когато скоростта падне под 15 км/ч регенерирането спира (стрелката насочена към батерията изчезва). Иначе казано няма смисъл да оставяш колата да спре сама, а може да й помогнеш с крачната спирачка, най-малкото за да не дразниш шофьорите отзад.

Вчера и аз доживях да видя Туизито на ecars.bg :silly: Само че твърде късно, видях му само гърба , след моста на влюбените на НДК по Фритьоф Нансен. Бях около автобусната спирка на 94 😛
    Интересно ако се спускаш по наклон, при рекуперация какво е чувството. Например аз като освободя от скорост, натискам спирачката за да ограничавам скоростта да не е прекалено висока от засилката, и като наближи завой намалявам доста, за да взема завоя. При електрото как е ? Има ли освобождаване от предавка? И по-скоро сигурно като си по нанадолнище не се юрва колата надолу защото рекуперира и това я задържа? Само при натискане на спирачката ли рекуперира?
    Знам , че сме ги коментирали тея неща, но още не мога да си го представя….

martin@ecars.bg
    Keymaster

Различно е, зависи как е настроена – при Туизи е слабичка (6%), при е-Канго е много силна – пускаш го стръмно надолу и пак ще забие бързо носа. Туизито се носи повече като по инерция, намалява доста бавно като го пуснеш надолу и си има специфичен звук, защото не е обезшумено. При големите електромобили почти не се усеща.

Много са различни нещата и мога да те повозя на Туизи (това имаме) да добиеш представа :).

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 88 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.