- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
February 24, 2013 at 10:40 pm #18256
Привет, да се похваля с най-новата си придобивка – Тойота Приус, закупена преди 4 дни 😉 Естествено, любимата ми част е карането на ток, на няколко пъти вече събрах погледите с безшумното придвижване, да не забравяме и камарата приятели, колеги и роднини, които искат да видят какво е, аджеба, това чудо, дето може да се движи на ток и как се чувства човек, когато се вози на ток.
Та – дневният ми пробег е много, много малък – около 5 км на посока до работа, след това същото наобратно. Пълно е със светофари, спиране, тръгване, пешеходни пътеки и т.н. гадории 😛 Прилагам снимка, която направих днес – първите 5 минути двигателят винаги работи с разход 10/100. Виждате от графиката от 10-ата минута нататък колко ми харчи.
Мога само да си представям колко ще ми е разходът, ако карам повече :whistle: Но и така съм доволен, колата е уникална, съжалявам само, че не мога да си позволя Plug-In или Ампера и да си джиткам изцяло на ток. Та това е от мен 🙂
February 25, 2013 at 12:05 am #18265martin@ecars.bgKeymasterАааа, тия да ги немаме – къде дават така само с по една снимка 😆
Специална честитка за новата придобивка и да ти пасне много. Като се посъберат впечатления, свиркай :whistle:
Малко се обърках от графиката и минутите, че си писал в първите 5 мин харчи 10/100, а то изглежда обратното 😆
February 25, 2013 at 3:10 pm #18274Хехе, добре, скоро ще снимам повече, щом има интерес 😆 За графиката и минутите – най-дясната графа са ти последните 5 минути, в които си карал. Така че първите 5 минути са всъщност най-далечната графа 🙂 Днес обаче явно нещо не се справих както трябва с натискането на педала (ще имам да уча доста за автоматика), а и движението беше ужасно, та направих (съответно по графи) 10, 6, 9, 5 или нещо от сорта – нямаше желаната низходяща градация.
February 25, 2013 at 4:45 pm #18283martin@ecars.bgKeymasterУпс, полека с крачето тогава 😆
Аз си купих първия автоматик през 1996 и малко след това започнах да карам с два крака – реакцията е много по-бърза с левия на спирачката, малко като пилотите 😆
Сега с електромобилите пак на един педал отивам май хе хе
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.