Наем на батерия от друга държава

• This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author

Здравейте, от известно време ми се върти идея в главата. Има ли възможност при закупуване на електрически автомобил от чужбина да кажем Fluence Z.E(втора ръка). да подпиша договор за наем на батерията във Франция(примерно) и да докарам колата в България, за лично ползване?
    Предполагам месечният наем се изплаща по банков път, а в нашите сервизи има възможност да се сервизират компонентите и възлите на автомобила.
    Същият въпрос имам и за нов автомобил да кажем Zoe, закупуване на автомобила и наемане на батерията?
    Благодаря предварително!

По-добре поразпитай в Рено България и в Омникар….
    p.s. миналото лято имах подобна идея, получих уклончиви отговори. Дано да има развитие през ’15 -та година

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”stealthhack” post=1807]Здравейте, от известно време ми се върти идея в главата. Има ли възможност при закупуване на електрически автомобил от чужбина да кажем Fluence Z.E(втора ръка). да подпиша договор за наем на батерията във Франция(примерно) и да докарам колата в България, за лично ползване?
    Предполагам месечният наем се изплаща по банков път, а в нашите сервизи има възможност да се сервизират компонентите и възлите на автомобила.
    Същият въпрос имам и за нов автомобил да кажем Zoe, закупуване на автомобила и наемане на батерията?
    Благодаря предварително![/quote]

Това продължава да е вариантът за Рено електромобил и в момента – ако можеш да го вземеш от друга държава като се договориш там да плащаш наема на батерията – това е. Че щеше да е март, пък април, от стана май и още няма Рено електромобили (с батерия в цената) докарани в Омникар… 🙁

Имам дълбоки подозрения че ще получа адекватен отговор от Омникар, ще им звънна тези дни!

martin@ecars.bg
    Keymaster

Търси Юлиан Ангелов – той е мениджъра за електромобилите.

Говорих с него, каза че има правни проблеми при закупуването на нови/стари автомобили от чужбина поради наема на батерията, сключва се договорс банка която няма възможност да предлага наем на батерия закупена от една страна и експлоатирана в друга, друго интересно нещо разбрах че до края на Май месец идва Zoe в страната с изключителната цена от: 55 000лв. ориентировъчна цена с батерия! Тоя живот май няма да се возим на тролей без тиранти! 😆
    Каза също че имало хора “опарили” се от невъзможността да си вземеш батерия, за рендето, като са станали собственици на недвижимо имущество. :unsure:

martin@ecars.bg
    Keymaster

А, те за това ZOE идване говоря – малко остана!

[quote=”stealthhack” post=1812]… разбрах че до края на Май месец идва Zoe в страната с изключителната цена от: 55 000лв. ориентировъчна цена с батерия! Тоя живот май няма да се возим на тролей без тиранти! 😆
    :unsure:[/quote]

Това е чудесна новина!!!
    Обаче имам резерви относно това, че цената е добра (наречена “изключителна”) за България. Бърз поглед в mobile.de и дори без пазарлъци 🙂 ме водят до цена 21066 евро без ДДС, което както и да го смятам с нашето ДДС става по-малко от 51000 лева.
    http://suchen.mobile.de/auto-inserat/renault-zoe-intens-no-battery-renting-ans/206869221.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=21&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.firstRegistration&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=20700&makeModelVariant1.modelId=46&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=ELECTRICITY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&noec=1

Най-интересното идва обаче, когато погледна за по-големия брат на ZOE, наречен Nissan Leaf. Тук положението е 19664 евро без, съответно 23596 със ДДС, което пък е има-няма 47000 лева :woohoo:
    http://suchen.mobile.de/auto-inserat/nissan-leaf-mit-batterie-acenta-navi-h%C3%BCven/206313534.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=15&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.firstRegistration&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=53&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=ELECTRICITY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&noec=1

Избрахте ли си вече електрическо возило, закупено от България е въпроса? 😉 И защо да избирам ZOE пред по-евтиния и по-голям Leaf?

martin@ecars.bg
    Keymaster

Офертата NO BATTERY RENTING звучи добре, с мъничката уговорка Offer Valid only for Norvegian Customer :).

Причината е в това. че в Европа можеш да го купиш ZOE с батерията само в Норвегия и Англия. Борбата е да стане и в България (скоро). Затова цената о

На офертата за този LEAF определено не вярвам. Нов Accenta без батерия струва толкова (около 23,500к Евро), но с батерия е около 32,300. За мен е “твърде добре, за да е вярно”, а ако е вярно – супер за който ще се сдобие

За употребявани коли е различно, защото няма как да купиш ZOE втора ръка с вкл. батерия, а при LEAF това е възможно.

Че ще изникват добри оферти, ще изникват – конкуренцийката ще ги раздвижи :cheer:

От където и да го погледна, повече от 15 000лв. за тролей не бих дал, просто стандартът ни на живот не е като на останалите страни, в мобилето.де се намират и по-добри оферти от типа на 8000-9000Euro за ION/C-ZERO/I-MIEV които за парите си и в предвид че са си с батерията, са чук оферта. Вчера търсих клон на RCI Banque в България или представителство но май нямат още(банката която отпуска лизингите, наемите, на батерийте на Renault).

Хммм, според мен в офертата за ZOE-то онзи дилър изобщо не ни брои за живи и тъй като знае, че в Норвегия и Англия става без наем, затова изрично го е написал. Пък и там пазара му е най-сигурен, нали? 🙂
    Щом при нас ще има предложение за без наем, не виждам причина да не мога да си го купя за насам от въпросния търговец. 🙂

За цените… височки са, разбира се. Съгласен съм, че 15000 лв. цена за втора употреба за едно истинско возило като ZOE или Leaf би била перфектна и за мен, при което още утре бих се класирал. 🙂
    Носят се слухове, че към края на годината Nissan ще ъпдейтнат Leaf с по-голяма батерия и от там цената на употребяваните возила би трябвало да падне значително.
    Това, което е сигурно е, че това ще се случи неизбежно при излизането на вторите генерации возила към края на 2016 година и тогава ще стане наистина интересно. 🙂

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.