Какъв разход ти дава Model S на магистралата?

• This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    martin@ecars.bg
    Keymaster

Засега от България имам отзиви за около 300 км магистрално от двама собственика. При едно от пътуванията София-Пловдив-София на пристигане е имало съвсем малко в Батерията. Говорим за бързо каране.

Но при наистина бързо каране с макс. скорост с 210 км/ч Model S дава около 155 км пробег…

При 170-180 км/ч разходът е около 27 кВтч, което значи, че пробегът е до около 300 км

Ето един пример от форума на Tesla:

I have figured out pretty quickly, on what distances I can go fast. For example, I often drive Zurich to Munich (about 320km, 1/3 of it in Switzerland (=120kmh), 2/3 German Autobahn (180 kmh or faster), and I usually arrive in Munich with 40-60 km left.

If I drive from Zurich to Frankfurt (410km), I have to limit myself to about 110 kmh to make it without recharging, which still is awfully slow in Europe (WE NEED SUPERCHARGERS FAST).

I can truly say, that the Model S is a real Long-Distance-Runner even at higher speeds and I feels very comfortable even at speeds beyond 180 kmh.

Значи от това и от нашите отзиви вече се добива добра представа – при 180 км/ч до 300 км пробег, но може и по-малко да е в зависимост от терена и ако повече време се кара с такава скорост

[video width=640 height=400 type=youtube]nqY53-1W6bk[/video]

Интересно 🙂 Според мен това много не допада на хората, че разхода варира в големи граници в зависимост от скоростта, и някак си ги кара да се чувстват несигурни с електромобила – ще стигне ли тока за където са се запътили , няма ли 🙂 Но мене лично не би ме притеснило, особено ако карам колата с най-голямата батерия 🙂

martin@ecars.bg
    Keymaster

Като гледам си се купува здраво Model S – няма още налични, всичко се поръчва и произвежда. Това с 210 км/ч макс е прогнозна работа – но къде ще караш толкова време с тази скорост. За мен меродавни са отзивите от България за около 300 км с предполагам до 170-180 км/ч на места.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.