Print this page
Вторник, 13 Март 2012 23:10

Отново руски хит; и да слушкате, да не изкарвам колелото...

От
Малко неугледно, но функционално и опредлено респектиращо изглежда руският велосипед, задвижван с резачка за дърва

Продуктът не е електрически, но определено е с алтернативно задвижване... Произведен е в Русия, на всичко отгоре не е единична, уникална бройка - има няколко клипа в Youtube, както и инструкции относно каква точно резачка да изберете за проекта си и как да я монтирате. И като казваме резачка - не е преносно. Нека видим за какво иде реч, а именно: велосипед, задвижван от резачка за дърва! На пръв поглед изглежда като проект, целящ да разчиства (доста безмилостно) пътя си, но в действителност, моторната резачка задвижва верига на предното колело на велосипеда.

Сега ще има бум в продажбите на Husqvarna. Оказва се, че ако не 'спестите' от страна на резачката, може да разчитате на прилична скорост. (Ако не ви се съсипва резачка, може и с двигател от косачка (пак ще изглежда зловещо) или всеки друг малък двигател може да свърши работа).

Какво е общото с другите електрифицирани/моторизирани велосипеди? Рециклираните двигатели обикновено захранват с мощ задното колело, а като цяло другите части на 'оригиналния' уред - като остриета, например - са отстранени, преди двигателят да е закачен на колелото. И докато можем да сме абсолютно сигурни, че тази безумна руска идея не е никак безопасна, защо да не помислим и за допълнително полезно предназначение? Със сигурност всички ще обръщат глави след вас, а пешеходците мнооого ще внимават как минават пред колелото ви...

Прочетено 10140 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:22
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.