Голяма мрежа за бързо зареждане продадена на инвестиционна компания

Блог

В този блог: Енергийният доставчик NRG продаде своята EVgo зарядна мрежа на Vision Ridge Partners.

Това е компания инвестираща в устойчиви енергийни решения, която чрез сделката се сдобива с мрежа от 665 бързи (DC) зареждачки в 50 американски щата...

Подробности за сделката не се съобщават, но тя изглежда е много по-открита и прозрачна от самото създаване на EVgo. Ето малко предистория.

През 2001 г. щатът Калифорния съди известният тогава като Dynergy енергиен доставчик за ролята на компанията в енергийната криза по онова време. Това е същата криза, която включваше Enron.

В резултат на кризата, California Public Utilities Commission постига споразумение за $120 милиона с вече преименуваното на NRG дружество, което се задължава да задели $100 милиона за изграждане на зарядна мрежа.

Не звучи много ясно, но връщайки се на настоящото развитие, сега, след като вече е продадена, EVgo мрежата (устройствата са с CHAdeMO и CCS щепсели) може да продължи да се развива.

Мрежата всъщност вече работи с някои автопроизводители като BMW, която в края на 2015 г. обяви, че може да си сътрудничи с EVgo за монтиране на CCS зареждачки в 24 града в рамките на две години.

EVgo е работила и с Nissan по "No Charge to Charge" програмата за безплатно бързо зареждане предоставяно на ползватели на Nissan LEAF на лизинг. Програмата беше обявена по време на автосалона в Ню Йорк през 2014 г. с две-годишна продължителност и включваше също и други зарядни мрежи като Blink и AeroVironment.

Такава сделка обикновено е сигнал за инвеститорите и очакваме в бъдеще и други зарядни мрежи за електромобили да бъдат придобити по подобен начин от не-електромобилни компании.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Атанас Дечев

Някои производители на автомобили за в бъдеще, ако искат добре да продават ел.коли ще им се наложи този ход.

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна