Мега интерес към тест драйв с електрички в Американския университет

Събития

В този блог: Президентът на Американския университет в България Стивън Съливан откри тест драйв с електромобили - с енергия от eCars.

Събитието се организира на слънчево място в университета със съдействието на БАЕПС и eCars в унисон със стратегията за устойчиво развитие на университета...

Зелената инициатива на университета е в ефир и с фейсбук събитие, което също е допринесло за невероятния интерес от студенти и преподаватели.
Г-н Съливан направи първия си тест драйв с електромобил и остана впечатлен от новата технология.

За събитието са осигурени три тестови електромобила:

  • Hyundai IONIQ
  • Renault ZOE
  • Volkswagen eGolf

За репортаж пристигнаха екипи на БНТ 2 и Радио Благоевград – ще има по нещичко в новините за зрители и слушатели.

Екипът на eCars нареди система за зареждане на колите с новите смарт зареждачки произведени от Електромобили бг. С тях вече изграждаме мрежа по цялата страна, с предстоящо въвеждане на платен модел с мобилно приложение от пролетта.

Елдрайв също е на линия и представя своите услуги - наем на електромобили и зарядни станции. Компанията също изгражда мрежа за зареждане включително бързи зарядни станции. Една от тях е на удобно за събитието място - Бриколаж Благоевград. Там някои от електромобилите ще заредят, за да има ток за всички желаещи да карат, а те са наистина много.

Ние, за пореден път, събираме отзиви, демонстрираме електромобили и се радваме да сме част от AUBG Goes Green инициативата на Американския университет в България.

Разговаряхме с управата за възможностите такива събития да станат редовна практика в университета и сме отворени за съвместни инициативи за популяризиране на електрическата мобилност.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума