Samsung смята да прави електромобили

Електромобили

В този блог: Samsung с намерение на конкурира Apple и в производството на електро коли.

Не е слух, а идва директно от вицепрезидента на Samsung Electronics Лий Йонг. Това, което още не е потвърдено е, че компанията преговоря с FIAT да закупи поделението й за електроника Magneti Marelli...

Че Apple разработва електрически коли по проект с кодово име Titan е нещо като обществена тайна. Това от Samsung обаче е изненада и ще им е нужно доста време и работа, за да наваксат тъй като по Project Titan в Apple се работи вече от 3 години.

А в Apple явно са много сериозни по въпроса, за което може да се съди от това, че супер инженерът Боб Мансфийлд се завърна и оглави титаничния екип от 1,800 души. Мансфийлд беше човекът, който отговаряше за дизайна на MacBook Air лаптопа, iMac декстоп компютъра и iPad таблета.

Освен новината идваща от Лий Йонг засега няма повече яснота за плановете на Samsung, но компанията вече се е пробвала веднъж в производството на автомобили. През 1994 Samsung влезе в партньорство с Nissan за основаването на Samsung Motors и по онова време целта на компанията е била това да се превърне в най-големия производител на коли в света. Очевидно не се е получи.

В крайна сметка Samsung продаде 70% от своя дял на Renault, която преименува компанията на Renault Samsung Motors. Тя все още продава малки коли на азиатския пазар.

Всъщност, точно това партньорство с Renault, която в момента произвежда три модела електромобили, може да се окаже трамплин за Samsung за завръщане в света на колите, при това електрическите и с летящ старт. Другата супер възможност е за французите – да увеличат значително електро продажбите си в Азия.

Така, някой ден може да се окажем клиенти на тоталната Samsung мобилност – телефони, коли, пък може и нещо друго да изкарат.

От: Gas2


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Веселин

Ако Самсунг наистина навлезе на пазара на автомобили (електромобили) ще бъде чудесно. Очевидно е, че старите концерни не искат да се откажат от ДВГ, а само Тесла не може да направи прехода към електромобилите. Самсунг имат огромни капитали, а пазара на автомобили (около 90 милиона на година) е огромен.

п.п. Другото което си мисля, че ако Самсунг влезе в този бизнес, това може да повлече и други гиганти от бранша. А нищо чудно много от тях вече да са решили да го направят, но още не е обявено.

  Прикачени
  Последно редактиран Преди 3 години от Веселин Веселин
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна