Nissan започна да показва части от новия LEAF

Електромобили

В този блог: Един от най-очакваните нови електро модели освен тройката на Tesla е Nissan LEAF 2.

В типичен за автопроизводителите стил Nissan започна да показва детайли от новия LEAF, с един оскъден фар като за начало...

Напоследък бяха прихванати няколко силно маскирани прототипа на второто поколение LEAF, който в оригиналния си вариант вече е с над 260,000 продажби в цял свят. Но LEAF 1 вече е на 7 години и предвид скоро очаквания нов вариант интересът към настоящия намалява все повече.

Далеч няма да е толкова лесно като първия път, когато нямаше конкуренция, но въпреки задаващия се Model 3 Nissan определено ще положи достатъчно усилия за успеха и на обновената версия от 2018 г.

Според tu.no Nissan ще представи новия LEAF на 6 септември в Токио, a Пиерил Пуре, старши ВП за Европа, добавя, че "Това ще бъде изцяло нов модел, разработен от нулата, така че да продължим да сме водещи".

Общият силует не подсказва за някакви радикални промени в дизайна, но въпреки това очакванията са за значителна разлика спрямо сегашния модел, включително V-motion решетката от новите модели на Nissan.

Освен дизайна се очаква и друга сериозна промяна – в пробега. LEAF 2017 се предлага с 30 кВтч батерия за до около 200 км пробег, но за новия модел очакваме 60 кВтч батерия като на Chevrolet Bolt/Opel Ampera-e, за над 350 км пробег с едно зареждане.

Засега виждаме само фара на новия LEAF, като през лятото ще се появяват още снимки и детайли.

Както обикновено става в такива случаи на места отиващият си модел се предлага с доста прилични отстъпки за нови коли, а цените втора употреба също продължават да падат. Интерес към LEAF втора ръка определено ще има!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения