Audi e-tron quattro вече може да се резервира и от Австрия срещу €1,000

Електромобили

В този блог: След Норвегия, Австрия е втората държава където може да се поръча бъдещият Audi e-SUV.

Tesla заигра много успешно тази игра с предварителните резервации на електромобили и ето че Audi също стартира такава кампания, като през април започна с най-големия пазар за електромобили – Норвегия...

Сега резервация за Audi e-tron quattro може да прави и от Австрия, срещу депозит от €1,000. С тази сума си запазваш място в списъка за електрически SUV от Инголщат, който трябва да излезе на пазара към края на 2018 г. Не е много като се има предвид, че доста хора чакаха с години за Tesla при значително по-висок депозит.

Защо първо Австрия преди Германия нямаме идея, нито кога ще може да се резервира от други държави, но прилича на опит за засилване на интереса и събиране на предварителни поръчки. Няма лошо, определено е супер интересна електричка, която очакваме с нетърпение и смятаме, че много хора ще натиснат бутона за резервиране.

От Electrive научаваме и интересния факт, че бордовото AC зарядно на модела ще е с мощност 11 кВт. Не е 22 кВт като на електрическия smart (опция) или Renault ZOE (стандартно), но определено е по-добре от 3.3 или 6.6 кВт. От юли 2016 и BMW започна да предлага i3 с 11 кВт бордово зарядно.

Официално Audi рекламира e-tron quattro с 500 км пробег, но тъй като това е по неотговарящия на реалността европейски цикъл за шофиране, важното е как ще справя моделът в действителност със своята 95 кВтч батерия. Очакваме минимум 350 км (или 400 при добри условия и умерено щофиране). Иначе с мощност 320 кВт динамиката е гарантирана, още повече предвид електрическото задвижване.

Ако някой си резервира от Австрия ще очакваме подробности в коментарите или форума.

От: Electrive


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения