Мъск изтри фейсбук страницата на Tesla в разгара на Cambridge Analytica скандала

Електромобили

В този блог: Tesla остана без присъствие във Facebook следвайки стъпките на много други, които се включиха в кампанията #deletefacebook.

В разгара на  скандала "Cambridge Analytica" Мъск изтри фейсбук страницата на Tesla, която имаше милиони последователи, както и страницата на SpaceX. 

След като стана ясно, че от Facebook са предоставили данни на около 50 милиона свои потребителите на компанията Cambridge Analytica, която е работила за кампанията "Тръмп", Мъск сподели в Twitter, че Facebook страниците на Tesla и SpaceX ще бъдат изтрити.

Оказа се, че той дори не е знаел за съществуването на тези страници. Страницата на Tesla определено не беше от най-активните, но както тя, така и тази на SpaceX имаха милиони последователи, и хора харесали ги.

Мъск така или иначе е бил винаги активен в Twitter така че това вероятно не би се отразило кой знае колко ма присъствието на Tesla в социалните мрежи, но определено е един вид жест към последователите на тези страници в знак на протест срещу наглостта на фейсбук.

 

Тази история и случката с "Cambridge Analytica" са още един сигнал за намаляване на активността във фейсбук и най-вече използването на приложения, които искат достъпа до личното ни пространство, с което очевидно се злоупотребява въпреки уверението което получаваме, че данните ни са защитени.

Повече за "Cambridge Analytica" скандала и как се е стигнало до този "breach" във видеото по-долу

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения