Tesla Model 3 ще прави почти всичко, което кажеш

Технологии

В този блог: Model 3 ще може да се управлява почти изцяло с гласови команди в близко бъдеще.

Tesla все още има много работа по потребителския интерфейс на Tesla Model 3 и адаптирането на приложенията му към новия компютър и екрана...

Елон Мъск обаче сподели вчера в Twitter, че това е текущият фокус на софтуерния екип и съвсем скоро те ще са готови с адаптирането, а след това ще се прехвърлят върху работа по функциите на гласовите команди за управление в колата.

През последните няколко седмици Мъск говореше за предстоящите актуализации и функции на Tesla, както и добавянето на нови предложения от потребителите към задачите на софтуерния отдел.

Снощи Twitter потребител попита за повече функции с гласови команди, които да намалят нуждата от ръчно въвеждане на инструкции от водача на централния екран.

Мъск отговори, че в крайна сметка ще можем да правим "почти всичко с помощта на гласова команда" и Tesla ще добави "много повече функции":

Tesla вече има няколко функции за гласови команди като телефон, навигация и управление на мултимедията. Всеки шофьор също така може да прави и други неща като съобщаване за бъгове в системата чрез гласова команда.

Но въпросът отправен към Мъск в Twitter беше директно насочен към "максимално повишаване на безопасността при шофиране", което би означавало и добавянето липсващи в момента на нови функции.

Гласовите команди на Модел S и Модел X са определено полезни, но някои от функциите определено могат да се подобрят до известна степен.

Що се отнася до "максималното увеличаване на безопасността при шофиране", на този етап не е съвсем ясно какво точно може да се очаква, но регулирането на ограничението на скоростта на автопилота или TACC чрез гласова команда може потенциално да повиши безопасността значително.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари