Сряда, 22 Юни 2011 09:00

На масата: нов електромобил от GM

От
Концептуалният Chevy Sail - така ли ще изглеждат електромобилите на GM?

Електрическата перла в короната на GM - Chevy Volt - е модел, при който границата е между кола, задвижвана на батерии и зареждаем електрически хибрид. Както вече е коментирано, той прилича повече на Toyota Prius, отколкото NIssan LEAF, например. Тъй като Volt не е изцяло електрически - дори не е близо - а целите на GM не са в изцяло електрическия сектор, въпросът е дали изобщо ще има 100-процентов електромобил от концерна?

Неясен отговор на този въпрос оформихме от думите на Дейв Бартмъс, един от мениджърите на GM в отдела за околна среда и енергийна комуникация, който наскоро говори в дебата "Икономически казус при електрическите возила" и спомена, че GM "...активно разработва нови хибридни, зареждаеми хибридни и изцяло електрически модели." На директен въпрос, кога всъщност ще има 100% електромобил от компанията, Бартмъс отговори:

"Винаги сме мислели да развием и заменим зареждаемите хибриди и автомобилите с удължен пробег с изцяло електрически модели. Всички проекти са на масата. Може да бъде Volt и да махнем удължителя на пробега от него. Въпросният удължител е отлично техническо решение, но ние трябва да се съобразим с някои хора, които искат изцяло електрическа кола. И трябва да разгледаме тези изисквания глобално. Не казвам, че се работи по такъв проект, но не казвам и противното."

Е...отговорът е там, някъде. Добре де, не съвсем... но поне знаем, че някъде по масите в офисите на GM има такъв проект - за 100% електромобил.

[Източник: PluginCars]

Прочетено 1218 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:24
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.