Sidebar

18
Чет, Апр

KIA Soul EV TEST

Преди 8 години 4 месеца - Преди 8 години 4 месеца #2099 от DOKO
KIA Soul EV TEST е пусната от DOKO
Здравейте на всички любители на електромобилите, настоящи и бъдещи собственици!

Тук съм, за да споделя първите си впечатления от KIA-та. Повече емоционална, отколкото обмислена, покупката на автомобила беше факт в началото на ноември.

Минаха три седмици, за които дружбата ни прерасна в любов.

Относно дизайна, функционалността, плюсовете и минусите на автомобила мога доста да говоря, но това, което вълнува всички, е пробегът.

Очакванията ми бяха около 150-160км, но се оказа, че минавам спокойно 170-180км.

Това обаче се случва при идеални атмосферни условия. Температурата на въздуха е между 15-20 градуса денонощно, парното не се пуска , а вятъра ми е попътен :lol:

При положение че минавам средно 70-100км на ден ме устройва идеално.

От вчера обаче заваля дъжд, температурите паднаха и пробегът също. С колко обаче ще ви кажа след няколко дни.

За всичко останало питайте, без да се притеснявате!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 години 4 месеца #2100 от mumojem
Отговор от mumojem по тема KIA Soul EV TEST
Ей го как се навързаха нещата - точно споделих в коментарите под блога за ЗОЕто, че ще пусна блог за придобивката, има голямо желание за него, и ето го и форум анонса.

Еми неделно ще се появи и блогче за новия електромобил в квартала :cheer:

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 години 4 месеца #2102 от petko_voyvoda
Отговор от petko_voyvoda по тема KIA Soul EV TEST
Дани, честито :) Имах удоволствието да карам КИА-та два пъти тая година - страшен кеф е! Колко ти излезе от Германия и как и къде я зареждаш? Имам предвид дали от обикновен контакт или си направил нешо допълнително.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 години 4 месеца #2104 от Marian Atanasov
Отговор от Marian Atanasov по тема KIA Soul EV TEST
Честито за придобивката! И аз ще очаквам повече ппдробности за самата поръчка, доставка, първи, втори впечатления след известен пробег.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 години 4 месеца #2105 от firesword
Отговор от firesword по тема KIA Soul EV TEST
Честито и от мен :) Със здраве да се кара! И аз имам същите въпроси както хората писали преди мен , когато можеш , очакваме включване отново :) Мен най ме притеснява зареждането, защото нямам гараж, иначе пробега и на Зои и на КИА ме устройват тъй като не минавам повече от 100км на седмица.

Ако те хване тока, хвани го и ти :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 години 4 месеца #2106 от nio
Отговор от nio по тема KIA Soul EV TEST
Честит електромобил!
Kia та е чудесна,със здраве да я караш.
Чакаме отзиви! B)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 8 години 4 месеца #2131 от DOKO
Отговор от DOKO по тема KIA Soul EV TEST
Здравейте отново, на всички настоящи и бъдещи авантюристи! Отново ще засегна най-вълнуващата тема-пробега, но като за начало да поясня защо си купих колата от Германия, а не от България. Всичко е въпрос на цена. Разликата е около 10 000лв и си спестяваш главоболията по възстановяването на ДДС-то. Купуваш я от Германия за 24 000е+500е(доставка)+300лв(регистрация)=48 200лв. Това е цена без ДДС, но като я регистрираш в БГ, на фирма, ДДС-то не се плаща, така че това е крайната цена. Ако я купиш от КИА БГ излиза около 58 000лв дез ДДС. Неудобството е , че трябва да се плати в брой. Така че чакането от 1седмица си заслужава.
Относно пробега, когато се използва парното, няма нищо неочаквано. Сметката е проста. При средна скорост от 15км/ч и среден пробег от 75км дневно, излиза, че при 5ч работа на парното, в автоматичен режим на 22 градуса, разхода е около 8kw (1,5kw за 1ч) . Това прави около 30% загуба от капацитета на батерията(25kw), реципрочно 30% по-малко пробег. В най-общи линии : 170км в идеално време; 120км при студено време, но с положителни температури между 0-5 градуса. За отрицателните стойности на времето , още нямам наблюдение, но скоро ще ви информирам.
Друго, което ми направи впечатление, че студеното време, само по себе си, не оказва чак толкова голямо влияние на пробега.Или ако съм по-корав и не използвам парното , спокойно мога да мина около 160км. Но не виждам смисъл, да мръзна, когато на ден не минавам повече от 100км. Тук искам да кажа на всички, които минават по-малко от 2000км на месец, че покупката на електромобил, може да се окаже и не чак толкова изгодна покупка, освен ако не ви е подарък.
До скоро на всички !

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.