Сряда, 11 Януари 2012 07:30

Toyota показа хибридa Yaris за първи път

От
Хибридния Yaris е надеждата на Toyota, за поредното добро пласиране на европейския пазар

Има неща, които не обичат да чакат, а конкретно за това - слухове се носят от доста време... Най-сетне, вчера, Toyota показа първите официални снимки на Yaris Hybrid. Засега са само три, но те ??показват очаквания Yaris. С хибридна задвижваща система.

Общата идея на Yaris Hybrid - както при стандартния Yaris - е да се запазят нещата малки. За бензиново-електрическата версия това се отнася до размера на превозното средство, емисиите на CO2, размера на Hybrid Synergy Drive задвижването и цената на колата. От Toyota все още не споменават точната цена, но казват, че Yaris Hybrid е разработен 'да бъде най-достъпният пълен хибрид в Европа'. Две неща не са намалени: интериорно-багажното пространство (съпоставимо е с това на стандартен Yaris) и намеренията на Toyota за колата.

Yaris вече е най-продаваната Toyota в Европа и от компанията залагат хибридният модел да е 'новия флагман на гамата Yaris'.

Yaris Hybrid ще направи своята световна премиера на автомобилното изложение в Женева, Швейцария през март, а анализирайки предишни коментари и доклади, вероятно хибридът ще бъде произвеждан във Франция, в завода на Toyota - Valenciennes заедно с другите Yaris-модели.

toyota-yaris-hybrid-2 toyota-yaris-hybrid-3

[Източник: Toyota]

Прочетено 1761 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:37
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.