Sidebar

29
Пет, Мар
Неделя, 05 Февруари 2012 00:00

Старт: ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА! – национална инфо кампания на eCars.bg

От

opoznai-elektromobila

Днес, официално, испанците обявиха, че си имат изцяло електрическа кола собствено производство. Нарича се CM1, изминава до 120 км с едно зареждане, 'вдига' до 120 км/ч и като цяло е доста приличен градски електромобил. Това, разбира се, е похвално и браво на тях, но нека погледнем какво се случва у нас (освен лютата зима). За да имаме и ние 'браво' и за да се говори масово и в България за електромобили, а и да дойде моментът за родно производство, осезаемо се чувства нуждата от активно популяризиране на електромобилната идея. Затова, eCars.bg дава старта на Национална информационна кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА!

Така де, ние - eCars.bg - го правим (популяризирането на електромобилите) вече почти година. За това кратко време установихме контакт с почти всички участници в бранша, представяхме коректно и популяризирахме ентусиазирано всички новости, проекти и събития, превръщайки се самите ние в брънка от електромобилната верига в България. Скоростта с която сайтът се развива и интересът към него, за който свидетелстват имейлите и обаждания с въпроси (от наивни, на които отговаряйки с желание да помогнем се усмихваме, до професионални, на които се чудим как да отговорим, та се налага да ползваме 'А1 жокер') и сериозно нарастващият брой на дневни посещения на страницата ни, стимулираха и подтикнаха eCars.bg да премине към следващия етап от своето, на партньорите си и на електрическата мобилност в България, развитие:

Стартирането на 'ЕЛЕКТРОМОБИЛИ' - elektromobili.bg


Мисията на платформата е да осведомява за всичко, наистина всичко, свързано с електрическите превозни средства и съпътстващите ги структури, и елементи и паралелно с нейния старт натискaмe бутона и на подготвяната вече трети месец Национална информационна кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА!

Каним всички - включете се!

За нас е изключително важно и е голямо удоволствие да поканим всички ангажирани с електрическата мобилност организации, ведомства, общини, медии, сайтове, потребители и компании да се присъединят към кампанията. За да направите това - просто ни пишете с вашите идеи, виждания и желания на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Ако трябва да опишем кампанията накратко и забавно, ето как ще я представим:

Започваме от 'А', караме някъде до средата и после завършваме заедно. За това ще пишем подробно в следващите дни, които ще посветим денонощно на довършването на БЕТА версията на elektromobili.bg, а за да ви ориентираме отсега, ето как може да се информирате за електрическата мобилност и да се включите в популяризиране на електромобилите в България:

  1. Информирайте се редовно и подробно за електромобилите и тяхното развитие в България от eCars.bg и от elektromobili.bg
  2. Попитайте кмета на вашия квартал, село или град какво прави общината за развитие на електрическата мобилност.
  3. Същото може да направите и с депутата от вашия район, защото колкото повече въпроси се отправят към администрацията и институциите, толкова повече внимание ще се обръща на електромобилната тема.
  4. Коментирайте по форуми, питайте и подтиквайте медиите да отразяват събития, свързани с електромобилите в България.
  5. Информирайте се при авто представители и дилъри какви електрически модели предлагат или смятат да предлагат. Ако не предвиждат скоро питайте защо и настоявайте за конкретна информация, която споделяйте във форума на eCars.bg (който най-после ще стартира тази седмица), по имейл, с коментари по статиите, Facebook, от уста на уста и както още се сещате.

Горните примери имат за цел само да ви насочат - всякаква друга полезна активност за популяризиране на електрическите превозни средства в България само ще помогне допълнително и ще ускори процеса на възприемане, така че е добре дошла.

И още нещо - когато някой ден си купите електромобил, споделяйте ефективно с останалите своите впечатления отново, по форуми, от уста на уста или чрез социалните мрежи. Така ще помогнете и на други да разберат повече за електрическите превозни средства от реално потребителски мнения и опит.

Сега ни предстои невероятно количество работа, която трябва да превърнем в информираност, потребителска, бизнес и държавна ангажираност. Кампанията започва от днес, а в началото на лятото очаквайте 'живото' продължение – демонстрационна обиколка на цяла България с различни типове електромобили:

СТАРТ!

Прочетено 3761 пъти Последна корекция Събота, 24 Март 2018 15:14
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.