Понеделник, 09 Май 2011 14:41

Биогориво от...картофи?! Made in Ukraine

От
биогориво може да се добива и от...картофи

Украйна обмисля да задели част от реколтата си от картофи за производство на биогорива, според Агенцията за аграрна политика и Министерството на храните.

Производството на биогорива е доста по-популярно от произвоството на биоразградими коли, но независимо от това с добиването му не спира да се експериментира. Търсят се и се развиват всевъзможни източници, а новата разработка на Украйна е свързана с картофената "наличност". Страната е на четвърто място сред всички държави по целия свят по отношение на годишния производствен обем картофени растения (водена единствено от Китай, Индия и Русия). в Украйна има огромни картофени насаждения Тъй като цената на скорбяла, грудкови култури е ниска там, това може да бъде идеален източник на биогориво. По време на посещение в Института по отглеждането на картофи на Националната академия на науките на Украйна в края на април, министърът на аграрната политика и храните Микола Присяжнюк - според източник - казва на украинският министър-председател, че " проучваме възможността за [използва част от ... култура] за производство [на] биогориво. "

мощна суровина за биогориво

Според Интерфакс, министър Присяжнюк е обявил, че оценка на приложимостта на използването на фураж и картофи за производство на биогорива ще приключи в рамките на два или три месеца. А според нас, ако Украйна реши, че картофите не трябва да се използват за производство на биогорива, тогава нека ги предоставят за производството на ...водка .

Източник: [Green Car Congress за Interfax]

Прочетено 4573 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:30
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.