Любителски снимки на новия Nissan LEAF показват 265км пробег при 99% пълна батерия

Електромобили

В този блог: Фен на Nissan нащрака тестов модел на новия Leaf докато се зарежда на френска магистрала.

Малко повече от месец остава до официалното представяне на новия NIssan Leaf, но все още знаем само малка част от спецификациите на колата и с какво точно тя ще изпъква пред стария модел.

Oт време на време Nissan пускат по някоя и друга картинка с кратко видео да ни подразнят и последно научихме, че колата ще има нова система за каране изцяло само с педала за ускорение.

Новата технология на Nissan се нарича e-Pedal и ще се активира с едно натискане, след което ще можеш може да се ускоряваш и спираш само с един педал. Oпределено доста удобна функция за пътуванията на дълги разстояния.

LEAF 2 ще включва също и системата Pro Pilot, която Nissan разработват от няколко години и от 2018 нататък поетапно ще бъде добавяна в почти всички модели на марката.

Досега от Nissan все още крият информация за големината на батерията и пробега на колата, като се спекулираше, че ще има две опции от 40 и 60 kWh, но сега благодарение на французина Nicolas Dufresne‎, който напуска доста снимки на една от тестовите коли във Facebook групата LEAF France Café, научаваме някои нови неща за колата.

На една от направените снимки на таблото се вижда, че при 99% пълна батерия системата показва 265км пробег, което обаче е значително по-малко от очакваните над 300км.

Все пак това е тестова кола и цифрата може да на отговаря на реалната, с която колата ще бъде пусната в продажба и може за тестовете в този прототип да е използвана същата батерия като настоящия Leaf или малко по-голяма, с по-добра ефективност.

Другото което се вижда от направените снимки е че колата е снабдена с  щепсел за бързо зареждане и нов Тип 2 щепсел за зареждане в Европа, който заменя предишния Тип 1.

Nissan тестват 60kWh батерии от доста време и ако колата бъде пусната с опция и за такава батерия това значително ще увеличи пробега и. В противен случай от Nissan може да изпитат сериозни затруднения в опитите си да конкурират новия LEAF с Tesla Model 3.

Официалното представяне на LEAF е насрочено за 5 септември, но дотогава вероятно още нетърпеливи ентусиасти като Nicolas Dufresne ще намерят начин да изкопчат още информация за колата.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения