SAIC-GM-Wuling пуска първия си електрически модел Baojun E100 в Китай със 155км пробег

Електромобили

В този блог: General Motors и китайските им партньори от SAIC Motor и Liuzhou Wuling Motors Co Ltd пускат първият си изцяло електрически модел.

Компанията SAIC-GM-Wuling (SGMW) официално стартира производството на Baojun E100, първият изцяло електрически автомобил на марката.

Този малък пъргав електромобил има впечатляващи характеристики за размера си, но най-впечатляващо от всичко може би е цената му, която с включени местни и държавни субсидии пада на едва 4,500 евро.

На 10 юли SAIC-GM-Wuling започна ограничени предварителни продажби на E100 в Гуанси, Китай и повече от 5,000 души се регистрираха за първите 200 коли. Още 500 коли се очаква да бъдат на разположение от утре 25 юли, като продажбите първоначално ще бъдат ограничени само до Гуанси (джуански автономен регион).

E100 се задвижва от един електромотор, който произвежда 110 Nm въртящ момент и разполага с 29 kW мощност. Колата е повече от идеална за пътувания в градски условия и освен, че може да се паркира лесно навсякъде може да изминава 155км с едно зареждане.

Регенериращата спирачна система позволява на батерията да си взима по-малко живот обратно докато караш, а пълното и зареждане отнема 7,5 часа.

С междуосово разстояние от 1600 мм и височина от 1670 мм, компактният E100 е достатъчно голям за да приюти двама пътници. Радиусът на завой от 3,7 метра позволява удобно влизане и излизане от тесни пространства, а максималната скорост с която този мъник може да се движи е 100км/ч

E100 има отделно окачване на предните колела и задно окачване с едно рамо. Колата разполага също и с антиблокиращи спирачки с електронно разпределение на спирачното усилие, електрическо управление на волана, електронна спирачка за паркиране, сензори за паркиране, заключващи устройства ISOFIX за детски седалки и пешеходна алармена система.

7-инчовият екран и Wi-Fi връзката ти позволяват да се възползваш от удобството на интернет по време на път, а премиум версията на колата включва също и тъчпад, въздушен филтър и опция за отключване с пръстов отпечатък вместо ключ.

Китайците за пореден път дават пример за това как трябва да се стимулират хората към преминаването на електрически коли и можем само да стискаме палци след време General Motors да пуснат подобен модел и е Европа, който да се конкурира на модели като Renault Twizy и Smart.

Ето как изглежда и колата отвътре

Baojun E100 2


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения