Sidebar

24
Сря, Апр
× Място за всякакви BMW i3 теми, коментари и мнения.

По инерция и когато е на автопилот?

Преди 9 години 8 месеца - Преди 9 години 8 месеца #1424 от mumojem
Това не успях да го тествам докато карах BMW i3 в Амстердам, защото въобще не съм имал повод да включа автопилота. Но ето нещо интересно:

Ако педалът за ускорение е леко натиснат поддържаш нещо като движение по инерция, при което системата показва, че не се изразходва енергия (чрез показателя на екрана). Така не регенерираш, но и не харчиш. За кратко го пробвах и си е супер, но както стана дума в един от коментарите под блога за теста, ако продължително време си държиш крака в такава позиция няма ли да го уморява от напрежението да натискаш леко с точно определена сила?

Това предстои да го установим, но въпросното интересно нещо е, че ако е включен автопилота системата може на моменти да поддържа движението в същия този режим по инерция, когато не се харчи енергия. Е, и това предстои да се установява, засега го виждам във форум тема в MyBMWi3 споменато.

Чисто и просто – КарамЕЛ :)
Харесано от: firesword

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 9 години 8 месеца - Преди 9 години 8 месеца #1425 от earendil
Отговор от earendil по тема По инерция и когато е на автопилот?
По принцип е така.. ти си настройващ скорост, а в зависимост от профила на пътя, колата дава "газ", рекуперира или се движи по инерция.. Ако е голямо надолнището, на силна рекуперация ще намали малко скоростта, но при слаба такава ще има повече coast-ване / инерция.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 9 години 8 месеца #1433 от mumojem
Отговор от mumojem по тема По инерция и когато е на автопилот?

earendil писа: По принцип е така.. ти си настройващ скорост, а в зависимост от профила на пътя, колата дава "газ", рекуперира или се движи по инерция.. Ако е голямо надолнището, на силна рекуперация ще намали малко цените, но при слаба такава ще има повече coast-ване / инерция.


Оф, да, то всъщност точно затова му е адаптивния автопилот на i3 (ако е оборудван с опцията)...

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.