- Коментари: 5
- Харесвания: 0
Mitsubishi i-MiEV
- Dyulgerov
- Автор на темата
- Извън линия
- Свежо попълнение
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- mumojem
- Извън линия
- Основател
Dyulgerov писа: Преди няколко дни едно "пиленце" ми каза, че Прокредит банк били поръчали Mitsubishi i-MiEV за служебни автомобили. Щяли да са доставени за около 8 месеца. Дали е вярно ще покаже времето, но ако е така ще е добре за популяризирането на ел. автомобилите .
Въййй, ма защо си трайкате вий бре Дюлгеров ? Бива ли тъй да държите на тъмно електромобилната общност по такива светли въпроси?
Ще помогне и още как банка да се оборудва с електромобили, пък ако му се врътне и един подобаващ PR на положението идеално ще стане .
Чисто и просто – КарамЕЛ
- Georgi Dyankov
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 22
- Харесвания: 2
mumojem писа:
Dyulgerov писа: Преди няколко дни едно "пиленце" ми каза, че Прокредит банк били поръчали Mitsubishi i-MiEV за служебни автомобили. Щяли да са доставени за около 8 месеца. Дали е вярно ще покаже времето, но ако е така ще е добре за популяризирането на ел. автомобилите .
Здравейте, интересувам се от някакво мнение за Mitsubishi i-MiEV , защото смята да си купувам такова ЕПС.
Интересува ме има уред, който да показва колко е дистанцията до изчерпване на батерията - до следващо зареждане ?
Колко струва като нов акумулаторът и ?
Може ли колата да се зарежда на AC станция Тип 2 до 22 kW с кабел Тип 2 към Тип 1 и за колко време ще се зареди на 100 % ?
Разпитва за да посъбера малко повече информация за превозното средство.
Предварително благодаря
- Касъклиев
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 46
- Харесвания: 16
Georgi Dyankov писа:
mumojem писа:
Здравейте, интересувам се от някакво мнение за Mitsubishi i-MiEV , защото смята да си купувам такова ЕПС.
Интересува ме има уред, който да показва колко е дистанцията до изчерпване на батерията - до следващо зареждане ?
Колко струва като нов акумулаторът и ?
Може ли колата да се зарежда на AC станция Тип 2 до 22 kW с кабел Тип 2 към Тип 1 и за колко време ще се зареди на 100 % ?
Разпитва за да посъбера малко повече информация за превозното средство.
Предварително благодаря
Здравей,
и аз напоследък взех да се замислям за подобен автомобил - Citroen C-ZERO/Mitsubishi i/Peugeot iOn . Намерих в ютуб един канал на човек, който има Peugeout iOn и има доста видеа - тук
- murry
- Извън линия
- Основател
- Коментари: 243
- Харесвания: 35
Зареждането от празно до пълно през AC би трябвало да отнеме около 7 часа на 230V. Има Chademo възможност да зареди за около 30 минути, което е готино.
Ако говориш за толкова range остава на колата - всеки електромобил го пише това като се качиш в него и го запалиш. Както на конвенционалните автомобили, ще променя тази цифра според стила ти на шофиране и консумацията в последните километри (т.е. ако се качиш на магистрала и караш със 120 ще намали оставащия range в рамките на няколко минути). На тия работи им казват "guess-o-meter", защото смята ориентировъчно колко заряд остава в батерията и ти пресмята колко горе-долу ти е консумацията и така ти показва оставащите километри.
- Венелин
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 20
- Харесвания: 7
Карам същата кола но с емблемата на Пежо....
Има доста точен " горивопоказател" и допълнително намаляващо число на километрите които може още да се изминат.
На останалите въпроси са ви отговорили вече....