Sidebar

29
Пет, Мар
× Място за всякакви Tesla Model S теми, коментари и мнения.

Места за Tesla Supercharger станции в България

Преди 9 години 1 месец #1666 от Гост
Засега е известно, че първоначално Tesla смята да изгради такива по коридора до Истанбул.

Моля собствениците на Tesla Model S в България и всички заинтересовани да се включат с обсъждане, предложения.

Изискванията за местата са:
На магистрала или до 2 км / 5 минути разстояние
24ч достъп
Да има кафе/напитки/тоалетна

Идеалните обекти разбира се са бензиностанциите - на много такива из Европа вече има монтирани Tesla зарядни.

Засега съм предложил Хепи/Шел на Тракия преди/след Пловдив. Втората станция не е ясно дали ще е около Свиленград или Одрин, или даже малко по-натам при разклона за Къркларели/Малко Търново.

Проблемът при Хепи/Шел предложението (и повечето ни обекти в България) е, че са от двете страни, а Tesla предпочита да прави станция от едната страна където има детелина. Отговориха ми, че естествено ще се съобразяват с обстановката пък ако се намерят места от едната страна, достъпни ако идваш и от другата посока, чудесно. При тези Хепи/Шел обекти все пак става, защото ако само в посока Бургас от обратната страна може да се завърти няколко км и после още два да се върнеш в посока София (или обратно).

Пример за такъв обект достъпен и от двете посоки е бензиностанцията на Лукойл в посока Граф Игнатиево - съвсем близо до магистралата. Но е малка, без подходящо кафе и без място на паркинга.

Друга подходяща е ОМВ Оризово, точно по средата между Бургас и София и точно преди разклона за магистрала Марица, което покрива изискването да е по маршрута към Истанбул. Но няма влизане на нея ако идваш пот Бургас и няма никакво детелини разклони с километри поне по моя проверка.

За предложения директно към Tesla > teslafactory.wufoo.com/forms/supercharging

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.