- Коментари: 16
- Харесвания: 3
Особености при регистрацията на електромобил
- ivanp
- Автор на темата
- Извън линия
- Свежо попълнение
Предстои ми регистрация на електрически автомобил и искам да помоля миналите през това упражнение да споделят опита си. Интересува ме има ли нещо специфично при регистрацията в КАТ , какви са стъпките преди и след КАТ (общината за данъка, стикер за паркиране и т.н.). Колата ще я купувам употребявана директно от дилър на марката с фактура (купувам и ще си я карам като частно лице).
Преди време бях попадал на подобна тема/блог в ecars.bg, но сега не мога да я намера. А и предполагам нещата са се променили през годините
Благодаря предварително!
Иван
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- rrumpe
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 142
- Харесвания: 19
Каква е колата между другото?
- ivanp
- Автор на темата
- Извън линия
- Свежо попълнение
- firesword
- Извън линия
- 1-ва жичка
- Коментари: 569
- Харесвания: 47
Ето ти два линка:
pravatami.bg/3284
pravatami.bg/3886
Ами влизаш откъм бул. Драган Цанков, после в ляво - и на опашката.
Трябва ти гражданска отговорност, но ще тия направят без номер на колата. После след регистрацията май пак ходиш за дооправяне на документите. Екотакса се плаща - пак там на някъде, май може и при застрахователя... Там е пълно с агенти, веднага ще те подхванат
На бариерата от дясно има едни гишета и опашки там ти оправят документите и казват какво що. После те насочват на кой канал да чакаш, там има едни мушмуроци в една кабинка пак отвън. На канала хич не си дават зор, даже на повечето коли нищо не гледат, само номера на шасито преглеждат. И чакаш яко и след това за номера. Излизаш от канала и се въртиш вдясно след изхода на каналите или преди беше в далечната сграда.
Ще се оправиш
P.S. - най-близката тоалетна, която намерих е във високата сграда дето пише фитнес Атлетик на портала но заобикаляш цялата ограда да стигнеш до там.
Ако те хване тока, хвани го и ти
- rrumpe
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 142
- Харесвания: 19
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 172
- Харесвания: 32
И другото е да отидеш пред КАТ на опашката ПО РАНО.
Там вече "потока" те води. Плащаш Екотакса в павилионите преди бариерата и после на бариерата ти дават номерче за опашката на гешетата на КАТ.
Ако отидеш по рано - до обяд ще си готов и може да почерпиш приятелите.
Успех
- mumojem
- Извън линия
- Основател
Иначе, вече има няколко i3 регистрирани и моделът го има в базата данни, така че поне за това няма да се чака, че аз преди време като си внесох един миниван и чаках 2 седмици да получат по "служебен" път информация.
И аз бих дал на някой да го регистрира. Ако е самостоятелен внос (или нямаш на кого да си поръчаш тази услуга) вече си е друг въпрос. Ще трябва да се справиш, но чакането ще се отплати - колата е много готина .
Чисто и просто – КарамЕЛ
- ivanp
- Автор на темата
- Извън линия
- Свежо попълнение
- k.i.
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 170
- Харесвания: 8
Вече не е нужна бележка, преди беше понеже искаха платен данък в градската мобилност, а после освободиха електромобилите. Голям талон ще ти трябва според мен. За тях е важно да е с вид гориво "електричество", което го няма описано в малкия талон.
- ivanp
- Автор на темата
- Извън линия
- Свежо попълнение
- mumojem
- Извън линия
- Основател
ivanp писа: Днес си взех стикера. Няма нужда от бележка от общината и няма нужда да се носи големият талон (в новите малки е посочено какъв е двигателя и точно това им трябва). Искат само малък талон и гражданска.
Охооо интересно - би ли пуснах снимка на талончето като замъглиш данните - само общата информация - не съм ги виждал още новите и вероятно много хора също не са и биха искали.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- daniobg81
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 1
- Харесвания: 0