Sidebar

25
Чет, Апр
× За 'по-обемните' електрически превозни средства, с които (се) возим (по) повече наведнъж.

ДАчия Спринг или Зое

Преди 2 години 4 месеца #6455 от toni11bg
ДАчия Спринг или Зое е пусната от toni11bg
След като изчетох сигурно всичко написано тук и там за ел. коли, стигнах до извода, че с бюджета, който мога да си позволя, трябва да се насоча или към Дачия Спринг или към Рено Зое втора ръка. Гледам обявите - за около 30 хил лв. може да се намери Зое на 5-6 години на малко километри, само че с малката батерия. С голямата почти не се намират и са доста по-скъпи.  За същите пари може да се купи нова Дачия.  Дайте съвет кое решение е по-правилно.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 2 години 4 месеца - Преди 2 години 4 месеца #6456 от sweeper
Отговор от sweeper по тема ДАчия Спринг или Зое
Здравей приятелю, като гледам активността ти си задавама въпроса: Ти трол ли си или те има?!... На всичките ти въпроси не може да се отговори еднозначно, а пък има достатъчно информация дори и в този форум само, за да си направи човек изводите и собствения избор. За това, ако искаш да си полезен тук, по-скоро е добре да споделиш опита си в примерно тази тема www.ecars.bg/forum/zariadni-ustroistva-s...energiya-u-doma#5105 щото тук е място за свободна обмяна на информация, а мен като човек с прясно реализиран проект в тази сфера ми е интересно другите до къде са стигнали. Поздрави и успех в избора на електро возило - каквото и да решиш - струва си.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 2 години 4 месеца #6457 от E-mo
Отговор от E-mo по тема ДАчия Спринг или Зое
Колега, знам на eCars Zoe40 R90 след 4 години и 100 хил. км обикаляне на страната по монтажи във всички сезони и влачене на товари, каква безупречна, корава машина е. Няма нито една забележка. Обаче липсата на DC зареждане за мен е deal breaker. Ако си монтажник на зарядни станции и закачиш колата на 22 кВт и отидеш да обядваш - става. Иначе за пътуване си е мъка: на всеки 250 км търсиш Тип2 и се готвиш за ~2 часа спане.

Дачията за мен не е кола, а МПС за под наем като тротинетките, но да не те вали дъжда. Чадър с гуми. Може би има резон ако си във Влашко и цената е с 12 хил. евро надолу.

Коните, знам от първа ръка, също са бая корави, защото в Спарк народа прави невъзможното да ги почупи. Но тук се внасят само с голямата батерия за по 60 бона втора ръка, а с малката и в Германия под 40 бона няма.

Помисли. Има Лийф 30, Волт, Ампера за по-малко $. При тези коли търпението е най-най-добрата инвестиция.
Харесано от: sweeper, Carl Zeiss

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 2 години 4 месеца #6459 от toni11bg
Отговор от toni11bg по тема ДАчия Спринг или Зое
Не съм трол бе... :) Просто използвам форума, също и други социални мрежи, за да се ограмотя по темата за електровозилата. Нямам никакви практически наблюдения, а тук намерих доста отзивчиви хора, които отговориха на въпросите ми. Между другото - май ще отложа покупката. Оставам с убеждението че в следващите година - две нещата около електричките ще претърпят сериозни промени. Притеснявам се че ако сега се сдобия с такава кола, след две години ще се окаже че съм се прецакал сериозно.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.