Sidebar

28
Чет, Мар
× За 'по-обемните' електрически превозни средства, с които (се) возим (по) повече наведнъж.

Проблем със зареждането на Нисан Лийф

Преди 1 година 1 месец #6572 от Ицата
Здравейте колеги собственици на Нисан Лийф!
Отварям тази тема защото имам нужда от помощ. Собственик съм на Нисан Лийф 2014 г. с батерия 24 Квч от 8 месеца. Всичко беше цветя и рози до преди 10-на дни, когато се появи проблем със зареждането. Зареждам в къщи от шуко защото живея в къща. Няма да ви занимавам с предисторията, но след доста експерименти, установих, че колата зарежда така: когато не е карана и е престояла без да се зарежда 2.5-3 часа минимум, я включвам и зарежда около 2-3 часа като вкарва 30 -35%. След това спира да зарежда. Оставям я да почине 2.5-3 часа и я включвам да зарежда отново. Зарежда 2-3 часа, вкарва 30-35% и спира. Ако я оставя на зарядното, батерията пада с 3-4% за около час.
Това мога да го повтарям до заряд 80 или 100%, колкото съм задал. 
Ходих в Нисан сервиз,, прочетоха я, никакви грешки. Преди това смених 12 волтовия акомулатор с нов, никакъв ефект. Програмирането за включване и изклюване на зареждането е изключено. Изобщо съм в шах.
Имал ли е някой подобен проблем. Можете ли да помогнете със съвет?     

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 1 месец - Преди 1 година 1 месец #6574 от E-mo
Здравей!

Има и други подобни случаи:
mynissanleaf.com/viewtopic.php?t=14705
но при проблем с PDM (power distribution) модула, би трябвало да свети лампа на таблото, след като спре. Отделно ъпдейтите на Leaf засягат и зареждането. В един от отговорите се казва, че това е решило проблема.
Други варианти са проба с друго зарядно, разкачане на акумулатора с натисната спирачка да изтегли тоците и, разбира се, ровене из темите и сервиз (Дунев, Павлик и др.)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 1 месец #6576 от Ицата
Отговор от Ицата по тема Проблем със зареждането на Нисан Лийф
Благодаря за отговора E-mo.
За съжаление на таблото нищо не свети. А в сервиза на Нисан казаха, че няма по-нова версия на софтуера. Затова не го ъпдейтваха. И те ме посъветваха да пробвам с друго зарядно и в момента търся такова за да пробвам.
Ще пробвам и с другия кабел на зарядна станция, да вид как ще се държи, защото не съм зареждал досега с този кабел.
Колкото до 12 волтовия акомулатор го смених с нов, това беше първото което направих, но разбира се не съм натискал спирачката докато беше разкачен. Може и това да пробвам.
Благодаря отново!
Харесано от: E-mo

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.