Sidebar

26
Пет, Апр
× Място за всякакви KIA e-Soul 64 теми, коментари и мнения.

К3 Соул 64

Преди 3 години 1 месец #6296 от peposhi
К3 Соул 64 е пусната от peposhi
Здравейте, колеги

От година имаме 64квтч-совия Соул. Въпреки всички ограничения заради Ковид-19, навъртяхме близо 25 хиляди километра...
Ако имате въпроси - питайте... 

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 3 години 1 месец #6297 от kirq4e
Отговор от kirq4e по тема К3 Соул 64
Браво! Честито и още дълги безаварийни километри да я карате!

От няколко дена събирам въпроси да ги изсипя на веднъж:

От България ли е или от запад?
С пълни екстри ли е? Отопление на задните седлаки? Всякакви самоуправляващи глезотии? (може би си идва с тях по подразбиране)
Как е разхода? Градско/извънградско?
Предполагам, че с едно зареждане посредата може От София да се стигне спокойно до Варна или Бургас и обратното също?
Отоплението? С термопомпа ли е?
AC зареждането е към 7 kw предполагам? За колко време се зарежда?
DC зареждането май няма в БГ места, където да се стигне максималната скорост?
Има ли интернет връзка(LTE) и кои я поддържа?
Багажника не изглежда голям за размера на колата. Може ли да се събере средно голяма детска количка и да остане място за още багаж?

И пак пожелавам дължи години да ви служи вярно и никога да не ви оставя на пътя!

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 1 година 10 месеца #6500 от peposhi
Отговор от peposhi по тема К3 Соул 64
Здравей, колега

От България ли е или от запад? - Купих я в Ирландия.
С пълни екстри ли е? Отопление на задните седлаки? Всякакви самоуправляващи глезотии? (може би си идва с тях по подразбиране) - Каквото ти дойде наум, го има. Активен пътен навигатор, система за поддържане на осева линия, система за ранно предупреждение при опасност от фронтален инцидент, сензорни светлини, сензорни чистачки, допълнителен прожектиран екран над таблото, детектор за движение в сляпа зона на наблюдение, система за потегляне по наклонен терен, датчици за налягане на гумите, навигатор с огромен екран, кожен салон, отопляеми предни седалки (без задни)и волан, автоматично отопляване на кабината, за да не се запотяват стиклата, отопленяеми и сгъваеми странични огледала, управляемо рекуперстивно спиране и още, и още… най-хубавото е, че всичко това идва като комплект, не го избираш или доплащаш. Единственото полезно нещо, за което се сещам и го няма - автоматично отваряне на багажната врата… ама, това да и е проблемът хахаха

Как е разхода? Градско/извънградско? - Колкото си го направиш. Имал съм 4км/кВтч и 6.5км/кВтч. Средно 5.4км/кВтч. Това е между 350-450км от пълна батерия. Карам я както си искам и не се занимавам с икономии…

Предполагам, че с едно зареждане посредата може От София да се стигне спокойно до Варна или Бургас и обратното също? - Ако караш внимателно, предполагам - Да.

Отоплението? С термопомпа ли е? - Трабваше да бъде, но дилърът ни подведе. По брошура трябваше да бъде, но се оказа, че всички доставени в Ирландия модели са без термопомпа.

AC зареждането е към 7 kw предполагам? За колко време се зарежда? - От празно до пълно - около 9 часа.

DC зареждането май няма в БГ места, където да се стигне максималната скорост? - Максималната скорост на зареждане, която съм виждал 56кВт/ч. И то бе за минути. После сваля под 50кВт/ч, в зависимост на нивото на заредената енергия.

Има ли интернет връзка(LTE) и кои я поддържа? - Не. Моята е от първите модели достигнали Европа. Само колите доставени след септември 2020 имат тази възможност.

Багажника не изглежда голям за размера на колата. Може ли да се събере средно голяма детска количка и да остане място за още багаж? - Детска количка се събира, но остава много малко място след това. И-Ниро има по-голям багажник. Аз си взех багажник за тавана и съм ОК.

И пак пожелавам дължи години да ви служи вярно и никога да не ви оставя на пътя! - Благодаря

Ако има още нещо - питай… обещавам да отговоря бързо хахахаха

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.