Sidebar

20
Съб, Апр
× Ако всеки каже по нещичко за себе си, след като се регистрира, ще си имаме нещо като приветствена книга. Пишете в нея :)

Привет и от мен

Преди 5 години 3 месеца #5000 от Ostiak
Привет и от мен е пусната от Ostiak
Здравейте, от доста време следя форума и като цяло всякаква информация за електромобили в мрежата. Преди две години в мен се зароди идеята да заменим градския ни бензинов автомобил с електрически, но тогава жената не хареса никой от малкото налични модели на пазара. Миналата година след премиерата на новия Нисан Лийф в Токио и на двамата ни хареса много като дизайн и характеристики и с премиерата му в България направихме поръчка. Автомобилът пристигна в средата на Декември и засега сме много доволни. Ако някой има планове за покупка на новия модел на Нисан Лийф и има въпроси, може да пита, с радост ще отговоря.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца - Преди 5 години 3 месеца #5001 от abn
Отговор от abn по тема Привет и от мен
В коя част на България, ако не е тайна притежаваш това подобие на електромобил, което няма термопомпа на батерията си?! :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5002 от sorcererals
Отговор от sorcererals по тема Привет и от мен
Честито за придобивката. Безаварийно каране.
А колегата е странно заядлив откакто се е включил. Явно има някакви(а може би и отлични) познания, но явно нещо в електричкитв му пречи.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца - Преди 5 години 3 месеца #5017 от abn
Отговор от abn по тема Привет и от мен
Като гледам наивния му ентусиазъм безаварийно няма да е. На мен нищо не ми пречи, жалко за "ентусиастите". Аз се включих в този процес много преди изобщо да подозирате за организацията на самия процес в България. Основната идея още преди Евро средствата по оперативни програми "Околна среда" беше на браншово ниво да започнат проекти и изграждане на инфраструктура, да се сключат споразумения, да се използват бюджети и по този начин постепенно да се организира достъпността на този вид електротранспорт и електрооборудване за масова употреба за да може поне с нещо "държавицата" да мръдне напред. А и не липсваше реален потенциал. Е, няма да се получи нито така, нито и с евро средства по оперативните програми. Време няма. До 2021-ва кой каквото решил да прави, кой каквото се организирал да крадне това ще е. Сега се водят досъдебни производства срещу разни основни акционери в холдинги финансиращи фирмите, които "изграждат" зарядна инфраструктура и "предлагат" електромобилни услуги. Крали/прали пари, каквото правили държавното обвинение, с доказателствата които събере ще постави въпрос на съда, а той може би ще си свърши работата и ще отсъди :) Така или иначе електромобилен автотранспорт за масова употреба и електрооборудване до 2021-ва година в България със сигурност няма да има. А след това изобщо! Търговете на общините по Закона за обществени поръчки ще продължат да се провалят целенасочено, защото самия закон в този му вид е изключително уязвим. Зарядни станции ще липсват както и до сега, а където изобщо ги има ще бъдат постоянно заети. Няма да се подменят с по-мощни от 50 kW/DC за 72 ст./мин., а ще подават максимална мощност 35 kW, нали трябва и да ни излъжат, в България сме все пак. Това е в общи линии пътната карта, който има конкретни въпроси да пита.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5019 от Ostiak
Отговор от Ostiak по тема Привет и от мен
Не виждам какво общо има представянето на нов човек във форум за електромобили с проблемите в държавата. Както всички знаем те са много. Също така съм изненадан от негативното посрещане, мислех, че се включвам в правилния форум, но явно съм грешал. Весели празници ви пожелавам и гледайте по-положително на живота, въпреки проблемите с които сме заобиколени.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5020 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Привет и от мен

Ostiak писа: Не виждам какво общо има представянето на нов човек във форум за електромобили с проблемите в държавата. Както всички знаем те са много. Също така съм изненадан от негативното посрещане, мислех, че се включвам в правилния форум, но явно съм грешал. Весели празници ви пожелавам и гледайте по-положително на живота, въпреки проблемите с които сме заобиколени.


Привет и от мен.

Абсолютно си се включил в правилния форум. Това отгоре не е типично за форума на eCars, но пък всеки си има право на мнение. Тук обикновено се интересуваме от технически неща, полезен принос и развитие. Досега почти не се е случвало някой във форума на eCars да показва интерес към теми около "държавата", в контекста, който обикновено влагаме в тази дума, както и кой какво крал или опрал. Кой и кога какво е подозирал е друга работа :).

Честито за придобивката, ако и да няма термално управление.

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5024 от murry
Отговор от murry по тема Привет и от мен
Няма ли термо мениджмънт на батерията новия лийф? След критиките към първия лийф ме съмнява да са я оставили така.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5025 от murry
Отговор от murry по тема Привет и от мен
Покрай любопитството си забравих най-важното - честито за новата придобивка и да ви носи само кеф (в което не се и съмнявам) :-)

Някакви отзиви вече за range-а зимата?

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5028 от Ostiak
Отговор от Ostiak по тема Привет и от мен
Няма термо мениджмънт, но бях наясно с това още преди да я поръчаме. Както казах я взехме само за градски автомобил. Все пак мислим да я тестваме лятото до северна Гърция с едно зареждане по пътя, но през останалото време ще се кара само в града. След около година се очаква да пуснат в България и ъпгрейд на новия Лийф с 60kw батерия, термо мениджмънт и поддръжка до 100kw зареждане, но както всяка нова технология, в момента когато си закупил автомобила, вече се очаква следващия с по-добра технология. Иначе на този етап не бих ползвал електромобил като основен поне още няколко години. С нетърпение очаквам да навлезнат в масово производство някои от очакваните нови технологии за батерии като solid state и зареждането да става наистина бързо, а пробега на автомобилите, които се продават на нормални цени да се качи на 500+ километра.

Иначе за нашия Лийф, засега съм приятно изненадан от зимния очакван пробег, на 100% батерия дава 250км, при по-пестеливо каране качва на 270—280км. Значително пада когато се пусне климатика и вентилатора за отопление (с около 30—40км.). При включено само подгряване на седалки и волан, пробега не се влияе.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5029 от murry
Отговор от murry по тема Привет и от мен
Имаш ли опция да я настроиш да се зарежда само до примерно 80% при положение, че я ползваш само градско? При Тесла знам, че препоръчват ако не ти трябва пълния рейндж да не я зареждаш до 100%, за да удължиш живота на батерията. При липса на термо мениджмънт изглежда още по-полезно това :)

Лафихме тия дни с Марто да организираме пак една EV сбирка скоро, ще се радваме да дойдеш с лийфа :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5030 от Ostiak
Отговор от Ostiak по тема Привет и от мен
Мерси за поканата, пишете кога е събирането и може да дойда. За опцията - все още чета упътването, което си е цяла енциклопедия. Настроил съм я да се зарежда само на нощната тарифа след 22:00, но нямам идея дали мога да задавам до колко % да се зарежда.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 5 години 3 месеца #5031 от rrumpe
Отговор от rrumpe по тема Привет и от мен
Честито и безаварийно :) Вие сте първият собственик на новия Лийф, който се включва във форума. Може ако искате да ползвате Leaf Spy да следите как се държи батерията във сремето, да сравним със стария Лийф. Ще бъде интересно.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.