Български тракер за Tesla Model 3 резервации
- IvoAtanasov
- Извън линия
- 3-та жичка
Най-много ме е страх от неизползван потенциал!
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- Jivko
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 13
- Харесвания: 2
От хората направили резервации преди 3 години, има ли вече някой от тях с получена (взета) и движеща се Тесла 3 в България?
При направена резервация преди 2-3 години, и все още да не е доставена колата, ми заприличва на 80-те да чакаме да ни дойде реда за нова кола
- mindfreeze
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 71
- Харесвания: 17
В момента схемата е да си поръчаш в друга държава. Ако имаш познат там, може да си я купиш на негово име и после да си я купиш от него. Но трябва колата да направи 6 месеца и 6000км, за да се внесе в България като стара кола, иначе се плаща още веднъж ДДС.
Аз си поръчах преди 3 месеца в Германия и още чакам, но казаха, че ще дойде точно за коледа.
- iceniko
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 54
- Харесвания: 9
Преди около месец-два забелязах или същия или един друг, който влизаше най-вероятно за фолио в един шоп на Черковна. Само спекулирам, естествено не съм сигурен дали изобщо е така.
При имането на резервация, след логване на тесла.ком - няма никакво инфо, освен че може да се cancel-не резервацията да ти върнат парите.
Мисля че имаше туит от Мъск последните 2-3 месеца, казващ че 'скоро' ще се опитат да отворят и Other Europe, наскоро пуснаха за Румъния - но тях ги добавиха официално на сайта като избираема страна. Ние не сме били никога до колкото знам, а сме в Other Europe категорията.
Ако някой я е получил - то това е супер, но най-вероятно е или бил предишен собственик, или са я поръчали за др. държава - съответно са я взели така. И последния вариант - импорт от САЩ.
Форума е прекалено малък, и се съмнявам хората които са с Модел 3 в Бъглария изобщо да участват в него. Не е изключено, просто се съмнявам.
Поздрави!
- murry
- Извън линия
- Основател
- Коментари: 243
- Харесвания: 35
- oritomov
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 80
- Харесвания: 32
За да вземеш кола в Германия трябва да си извадиш номер. В ЕС ДДС се плаща само един път.
Аз се отказах да чакам края на април когато Мъск каза "може би догодина", а прекратих резервацията когато отвориха пазара за обратен волан. Купих си 2-ра ръка S. Не бих си купил американска по купища причини
ix.14 Tesla Model S 85; CCS, LTE
- Jivko
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 13
Гледам, че в mobile.bg вече има няколко обяви за Tesla. Даже има няколко S - ки със съмнително ниски цени на фона на останалите.
И като спомена за номер - какъв точно номер трябва да се извади?
Поздрави!!!
- mindfreeze
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 71
- Харесвания: 17
- няма интернет
- няма мобилно приложение
- няма навигация
- няма ъпдейти
- няма трифазно зарядно
- бързото зареждане става само с адаптер, който е само до около 43 KW
- supercharging може и да работи с неофициален адаптер, но не се знае до кога
- MaxZ
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 30
- Харесвания: 13
За механичното състояние на Теслите може да се проверят и в нормални сервизи, не са извънземна технология. И ако се знае за какво да се гледа по задвижването при определени модели, ще се избегнат непредвидени разходи. За софтуера и батерията най-лесно е да се ползва Scan My Tesla и Bluetooth адаптер. Но си трябват познания за конкретния модел, приложението все още не казва ако нещата са извън норма. В бъдеще може и да се развият.Jivko писа: Относно покупка на second hand дали Х, S или 3-ка, как може да се провери за некакви проблеми - я софтуерни, я състояние на батерията при липса на сервиз в БГ. Ако ще се взема на късмет си е доста рисковано да дадеш 40 -- 50 Е на доверие.
Гледам, че в mobile.bg вече има няколко обяви за Tesla. Даже има няколко S - ки със съмнително ниски цени на фона на останалите.
И като спомена за номер - какъв точно номер трябва да се извади?
Поздрави!!!
П.С. Надявам се автокъщите у нас които имат Тесли да се сещат да ги зареждат от време на време, че след толкова седене ако им падне батерията трудно се съживяват (особено на студено)
- Rafre
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 23
- Харесвания: 4
Прикачени файлове:
- roverw
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 18
- Харесвания: 5
Общо електрическите леки автомобили са 1135, а хибридните такива - 8114
Данните са ето тук data.egov.bg/data/view/2756010d-01f1-40b0-83a1-3dc698f15977
Не виждам разбивка по модел обаче - щеше да е интересно...
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 172
- Харесвания: 32
84 от 0 до 5 години
24 от 6 до 10
общо 107
за 2019 г
15 нови с първа регистрация в България
26 употребявани или нови, но вече регистрирани в друга държава.
общо 41
- Dave
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 8
В този ред на мисли смятам, че тръгне ли завода в Германия, който към днешна дата (декември 2020г.) е на етап завършване на първа фаза и стартиране на втора фаза (това е новина от вчера - започва разчистване на втора част от плантацията за картони), смятам София ще се напълни до 2-3 години с Тесли значително.
Ако някой има по точни данни да ги сподели, в този линк на МВР ми се струва че информацията е стара.
- MaxZ
- Извън линия
- Леко навлязъл
А и забравих да се похваля. Отказах се да чакам резервацията и си взех втора ръка 3-ка
В България ще се напълни с Тесли когато можеш официално да си я купиш тук и след като отворят сервиз. Дотогава е само за ентусиасти.
Прикачени файлове:
- Dave
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 8
- IvoKirilov
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 32
- Харесвания: 10
- MaxZ
- Извън линия
- Леко навлязъл
С информация че искаш канселиране и защо. Трябва да изпратиш и инфо за банкова сметка къде да ти върнат парите.
Bank Name
IBAN
Currency
BIC/SWIFT
Account Holder
Ще ти отговорят и ще ти кажат че до 15 работни дни ще дойдат парите.
- iceniko
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 54
- Харесвания: 9
Миналата година си поисках парите за резервацията чрез мейл. От първия път - след седмица финансите ми бяха преведени по дадена от мен сметка. Пълната сума. Нито някой ми е звънял, нито са ме разпитвали за потвърждение и т.н.
- IvoKirilov
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 32
- Харесвания: 10
- MaxZ
- Извън линия
- Леко навлязъл