- Коментари: 211
- Харесвания: 23
Резервация за Tesla Model X?
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
ts.la/mladen7044
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- k.i.
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 170
- Харесвания: 8
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
Прикачени файлове:
- k.i.
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 170
- Харесвания: 8
- mumojem
- Отсъства
- Основател
Ай честито и като пристигнеш звънни. И да кажеш в Сърбия дали адаптера е ОК.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
Пък и там ще зареждам на MaxBet, те са с трифазен СЕЕ16, културно. Ама ако мерна някъде оригинален српски контакт, ще го пробвам
Висях половин ден в Тесла вчера, голям смях там. Вратите им заключени, те самите не могат да си влязат. Едно секюрити са отпрали. Оставиха ме да пия кафе в кафенето и ме заключиха вътре.
А изобщо не е вярно че не дават да си вземеш колата сам и само с транспорт. Имат специална стая само за доставените с куриер транзитни номера. Хиляди са =)
Ще разказвам повече на събирането на 16-ти =Р
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 172
- Харесвания: 32
Прикачени файлове:
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 172
- Харесвания: 32
ДЗИ също без излишни формалности оформиха КАСКОТО. Фенове на ТЕСЛА има навсякъде
Понеделник може да видя Градска мобилност дали са мобилни. Ще разкажа, ако не са
Някой, ако е фен и иска да пита нещо съм на разположение
P.S.
Мартин ако ме покани на 16 ще дойда с удоволствие.
- mumojem
- Отсъства
- Основател
Персонални за всеки, когото познаваме и така ще получава всеки на следваща сбирка.
На 16-ти вече сме организирали регистрация и по-сериозно вече клубно - действаме да пуснем повече инфо.
Благодарско на всички, много готино става!
Чисто и просто – КарамЕЛ
- mumojem
- Отсъства
- Основател
cokey писа: Е вчера я взех, чакай още Сърбия =)
Пък и там ще зареждам на MaxBet, те са с трифазен СЕЕ16, културно. Ама ако мерна някъде оригинален српски контакт, ще го пробвам
Висях половин ден в Тесла вчера, голям смях там. Вратите им заключени, те самите не могат да си влязат. Едно секюрити са отпрали. Оставиха ме да пия кафе в кафенето и ме заключиха вътре.
А изобщо не е вярно че не дават да си вземеш колата сам и само с транспорт. Имат специална стая само за доставените с куриер транзитни номера. Хиляди са =)
Ще разказвам повече на събирането на 16-ти =Р
Ехеее ще има за блог значи много - пък и другия за прокарването на тока - ще падат писания
Чисто и просто – КарамЕЛ
- Jivko
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 13
- Харесвания: 2
Искам да попитам има ли някой с мнение или съвет относно second hand от европа или от Щатите.
Видях една пловдивска фирма пуснала много автомобили Tesla във сайтовете за продажба на автомобили,с предложение за доставка на желан автомобил от Щатите. Дали е финансово по изгодно,и изобщо дали си заслужава?И как може да се закупи през лизинг такъв автомобил second hand?
Благодаря!!!
- mumojem
- Отсъства
- Основател
Проблемът е, че забравяш за трифазно АС зареждане, както и за Supercharger зареждане в Европа, тъй като зарядният контакт на американската версия си е за щатите, а на европейската е Тип 2.
За лизинга си е индивидуално и мисля трябва да се разговаря със съответните компании, но е правено, така че би трябвало да намериш възможност, пък и някой от форума ще се включи да даде конкретна идея.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 144
- Харесвания: 17
Как стои въпроса с поддръжката на Тесла в България? Четох някъде, че Тесла поема разходите 2 пъти годишно до Австрия.
Колкото до резервации на коли, това става и в Норвегия, но ще ми трябва малко време да разбера как точно се получава.
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
Иначе схемата с поръчката на кола е съата като в Холандия, български лизингов оператор теябва да финансира покупката, колата може да се поръча тук в Норвегия, а се взима от Холандия(всички коли за Европа отиват първо там за последно програмиране, настройки и проверки). ДДС-то се плаща в България.
И все пак, как стои въпроса със сервиз и поддръжка?
- Георги
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 2
- Харесвания: 0
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
@PETROV може да tweet-не до Мъск даже, той му е набрал
- Jivko
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 13
- Харесвания: 2
Това за Австрия е от предаването Bri4ka,И водещия го споменава след потвърждение от собственик на Tesla.Предполагам ,че е споменато без покритие,и най-лошото е че се пуска "новина",която е непотвърдена.Георги писа: Здравейте, за ходенето 2 пъти до Австрия мисля че беше по Бричка.ком.
- mumojem
- Отсъства
- Основател
cokey писа: Утре пък ще ги питам, да чуем от източника истината
@PETROV може да tweet-не до Мъск даже, той му е набрал
Ммммай не е само PETROV. Понамирват се хора, дето са му набрали като гледам някои работи по нета.
А с фарса покрай роудстъра и SpaceX се позаформиха допълнителни реакции.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
И все пак, как се справяте със сервиз и поддръжка? Изключвам телефонния съпорт.
Все пак Тесла имат изискване за годишен преглед свързан с поддръжката и гаранцията!
За нас тук е лесно, аз имам три сервизни центъра в радиус от 25 км.
На Мъск най-малкия проблем му е роудстъра и СпейсХ. За начало е добре да оправи проблема със закъснението на 3-ката, а от там и на модел Y. Отделно вече има доволно поръчки за камиона, там едва ли ще се размине безпроблемно също. Да добавим и някои чисто технически/механични проблеми с модел С и Х.
Тук последните месеци се утрепват да продават, както нович така и втора ръка. До преди 2-3 месеца на сайта им имаше поне едно 30 автомобила втора ръка постоянно, сега няма нищо, всичко е продадено. Има някои модели ползвани по изложби и шоуруми и това е всичко. Но все пак са единствените, които доставят колата за около 3м. Може би и Рено ще се справят за този срок. Всички други казват 6-12м за доставка, а Опел не приемат поръчки след продажбата им от GM на французите. Срок на доставка там, ако изобщо вземат поръчка, е около 2г.