- Коментари: 211
- Харесвания: 23
Резервация за Tesla Model X?
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
Мъск направи реалност нещо което се смяташе за нелепо. А съседите взеха 5 DC зарядни станции и от нещо което е реалност го направиха да е нелепо. Две от трите станции които пробвах не работеха, едната почти я разглобих (след инструкции по телефона от поддръжката) и тя пак не тръгна.
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- Jivko
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 13
- Харесвания: 2
sorcererals писа: Разбуних духовете .
И все пак, как се справяте със сервиз и поддръжка?
Все пак Тесла имат изискване за годишен преглед свързан с поддръжката и гаранцията!
За нас тук е лесно, аз имам три сервизни центъра в радиус от 25 км.
Като всеки производител имат изискване за периодичен преглед.Тук нека се намесят собственици на нови Tesla.Зареждат батерията и смесват - полезното с приятното до Австрия.
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
Моята история миналата седмица. Изпратих колата с автовоз до Виена (€200), купих си самотен билет за след 3 дена когато ще е готова (€135) и се върнах с нея. Пътят наобратно е към €50 — винетки, пътни такси, паркинг. Зареждането е безплатно. Пътуването отнема между 16 и 25 часа, в зависимост от това кои зарядни станции работят, дали са заети като пристигнеш.
Аз обичам да пътувам, това не ми тежи. Но ако трябва да го правя повече от два пъти в годината ще ми дойде в повече. Проблемът е също в това колко време ще стои в сервиза. Ако планираш отиване на ход с идеята да изчакаш там 2-3 дни и да си я вземеш, може и да не стане точно така. Трябва да се има предвид няколко дни евентуално забавяне. Моята лятото стоя 2 месеца в сервиза, по причини доста дълги да ги опиша тук, но и точно толкова смешни за Тесла. Но от друга страна на един приятел Мазератито седи тук година и половина вече в сервиз, така че сме добре
- mumojem
- На линия
- Основател
Чисто и просто – КарамЕЛ
- mumojem
- На линия
- Основател
Това май си е за нова тема, о, а,
Чисто и просто – КарамЕЛ
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 144
- Харесвания: 17
За справка, само шоурума, от който аз си купих моята Тесла, има 1200бр продадени коли през януари! Това общо нови и стари. Та колко трябва да се продадат в България е един добър въпрос.
Колкото до сервиза, хората разбиращи от работата си в сервизите им са много кът. Предвид колко млада компания са е напълно разбираемо. Лошото е, че при този юруш на продажбите, те не обръщат достатъчно внимание на сервиза. Поне на този етап. Иначе един сервиз в България, предвид цената на труда, би бил оправдан, ако към него ще се насочват всички околни държави, примерно.
- mumojem
- На линия
- Основател
Резервациите от България на този етап продължават по интернет.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
Иначе аз също мога да предоставя код за активиране на безплатен суперчарджър и 400 евро бонус. Това е прИмоцията до края на април.
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
sorcererals писа: Как стои въпроса с поддръжката на Тесла в България? Четох някъде, че Тесла поема разходите 2 пъти годишно до Австрия.
Чели сте, ама няма такова нещо
От Service Center-а във Виена ми отговориха и не са чували за това. Покриват транспорта само на автомобили които не са в движение, но само в района на Виена.
Така че нека наддаването за транспорт на Тесли до Виена/Грац да започне сега
Най-ниската цена която съм намерил за София-Виена, с голям хубав trailer e €200. Връщане обратно за по-малко от €700 не съм намерил, не съм и използвал де...
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
Аз питам от чисто любопитство, защото най-близкия сервиз за България беше Виена, а сега мисля е Хърватска.
За транспорт там не знам, от тук до България бях питал за цена и едно момче, което кара редовно коли на платформа ми беше обявил цена 750 евро Осло-Пловдив.
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
Като всички и те се опитват да прехвърлят отговорността(което е национален спорт тук) на някой друг, в случая мен. Е, не им се получи, най-малкото съм ги информирал няколко пъти за различни проблеми, та като ми кажат „ами ти без да искаш си натиснал копчето и затова прозореца вдясно ти е отворен“ аз съвсем учтиво ги попитах дали случайно в колата няма дух, който да натиска прозореца надолу при затваряне на вратата, защото не винаги се затваря сам автоматично. И те така. Вратите щели да улегнат и да се затварят по-лесно(обяснение от тяхна страна), предполагам са имали предвид уплътненията, но както и да е. Иначе не си свършиха механичната работа, защото били претрупани, а и нямаха заместваща кола, която да ми дадат докато моята е в сервиза, та тези неща останаха за следващ път, някъде напред в бъдещето. Мале каква липса на кадри е, не е истина. Хубаво, че две наши момчета работят там, които са си с акъла, та нещата се случват.
А отделно им куца и обратната връзка, уж те контактуват със застраховател и сервиз, а не знаеха, че предното ми стъкло беше сменено преди месец. Един олигофрен ме засече и щеше да ме удари, за да не си изпусне дружката си с другата кола, на излизане към магистрала в Дания. Явно бяха газили из нивите, защото беше много кален и един камък отхвръкна, и уцели средата на моето предно стъкло. Докато бяхме на положителни температури нямаше проблем, в момента, в който се прибрахме в Норвегия и за 3 дни се сцепи във формата на рога(бахти, кво са я правили тази кола в сервиза ).
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
- eltosho
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 24
- Харесвания: 2
Jivko писа:
Като всеки производител имат изискване за периодичен преглед.Тук нека се намесят собственици на нови Tesla.Зареждат батерията и смесват - полезното с приятното до Австрия.
Чел съм из нета, че годишния преглед при Тесла не е задължителен. Тоест, не отпада гаранцията ако човек го пропусне. Но да кажат собствениците дали е така или не
- cokey
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка