Сряда, 18 Май 2011 15:44

Министърът на транспорта Александър Цветков подаде оставка

От
Министърът на транспорта Александър Цветков подаде оставка

Министърът на транспорта Александър Цветков е подал оставка по "лични прични" според информация от министерството, а решението е оповестено по-рано днес на заседание на кабинета от министър председателя г-н Бойко Борисов.

Новината разбира се засяга непосредствено всичко свързано с транспорта в страната и като информационна платформа за електромобили и екологична мобилност eCars.bg е част от това направление. По всичко личи, че премиерът вече е избрал заместник на уволнения според собствените му думи Александър Цветков, на чието място в длъжност встъпва досегашният заместник министър с ресор усвояването на средства по Оперативната програма "Транспорт", Ивайло Московски...

Коментарите и критиките за работата на вече бившия министър Цветков изобилстват по масмедиите и не е мястото тук да ги разискваме отново. Нашият екип може само да се надява, че новият министър, г-н Московски, ще демонстрира интерес и ангажимент към развитието на електрическата мобилност във всичките и форми и разбира се към еко превозните средства като цяло, защото в световен мащаб правителствата вече се надпреварват в изготвяне и реализиране на качествени и ефективни енергийни и транспортни програми, с огромни инвестиции в развитие на нови технологии.

Нашият екип следи тенденциите в развитието на електрическите превозни средства и в България разбира се най-стабилно в това отношение седи БДЖ, като най-голям електрически транспортен превозвач, въпреки не дотам задоволителното състояние на компанията и железопътната ни инфраструктура, която позволява движение на влаковете с до 100 км/ч

Все още предстои реализирането на важни проекти за възстановяване на железопътната мрежа и държавната железопътна компания се нуждае от помощ, за да излезе на печалба.

В сряда правителството взе решение движение движението на транспортни камиони по магистралите да бъде ограничено в петък и събота, за намаляване на задръствания по пътищата и облекчаване на трафика през тези дни, стъпка, която ние абсолютно подкрепяме в екологично и ефективно отношение.

eCars.bg

[Снимка: БГНЕС]

Прочетено 1080 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:42
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.