Нови зарядни станции в Ловеч, Пловдив, Бургас, Казанлък и Сливен

Зарядни станции

В този блог: Списък с най-новите локации със зарядни станции за електрически автомобили в България от началото на август.

Повечето нови локации са с АС зарядни станции, но има и няколко нови DC-та в мрежите на ЕlDrive, Bullcharge и Fines Charging.

Освен това зарядната станция пред Кауфланд в Ботевград отново е на мястото си и е достъпна за ползване.

Все още няма конкретна дата за това кога станциите на Кауфланд ще станат платени, но вероятно това ще стане не по-късно от края на септември.

Нови локации в мрежата на ElDrive

Отскоро в Бургас има нова 50 кВт станция с един CCS конектор. Тя се намира до рибарско пристанище Сарафово и е достъпна за ползване денонощно.

В мрежата на ElDrive наскоро бе инсталирана и първата станция с мощност 180 кВт, която се намира в подземният паркинг на The Mall София.

Другата нова DC станция в мрежата е с мощност 24 кВт и се намира до Хотел Рила в Боровец.

Във Варна пък са сложени две АС зарядни станции да правят компания на бързачето при паркинга на Bulport Logistics, a другите нови локации в мрежата на ElDrive с АС станции са, ТЕМПЕКС - Климатични системи Пловдив и складовата база на Office 1 в Равно Поле.

Нови локации в мрежата на Fines Charging

Мрежата на Fines Charging продължава да се разраства с бързи темпове и от края на юли досега има нови седем локации в страната.

В град Мъглиж близо до Казанлък има 120 кВт станция до сградата на Бетонен център PROMax, а съвсем наблизо до нея в самият Казанлък има 22 кВт АС и 150 кВт Hypercharger пред магазин Мастерхаус.

Друга нова локация присъединена към мрежата на Fines е салона на Порше Запад в София, където има ABB зарядна станция с 22 кВт АС и 20 кВт DC конектори.

Нов Hypercharger бе пуснат в експлоатация преди седмица на паркинга на бензиностанция Петрол до складовата база на LAM Service на бул. Цариградско Шосе, а другата нова локация със 120 кВт DC станция е паркинга на транспортен комплекс Румяна Хинкова в Клифарево.

Две АС зарядни станции с мощност 22 кВт са монтирани до Административната сграда на к.к Албена, а само преди няколко дни двойна АС станция заработи до Silver Beach Apart Complex в Бяла.

Нови локации в мрежата на Wink Charging

Стартиралата наскоро нова мрежа на Wink Charging също пусна няколко зарядни станции в работен режим от началото на месеца. Едната зарядна станция се намира до Клисурският манастир, а другата сравнително близо до нея пред сградата на Български Пощи в Берковица.

Вече са налични за ползване и две  от трите зарядни станции на мрежата във Видин. Едната от тях се  се намира на паркинга до Хотел Бонония на ул. Бдин №2, а другата е разположена на ъгъла на ул. Георги С. Раковски и ул. Юри Венелин.

Нови локации в мрежата на EVPoint

В началото на месеца от EVPoint сложиха пет броя АС зарядни станции на паркинга на Декатлон в софийския квартал София Парк (Околовръстно Шосе), а освен тях и два броя 7,4 кВт монофазни станции пред хотелски комплекс Чукара в Трявна и два броя 22 кВт зарядни станции пред Хотел Saint George Palace в Банско.

Нови локации в мрежите на Gigacharger и Bullcharge

По една нова локация има в мрежите на двата оператора от началото на август. От Bullcharge сложиха шест зарядни станции в Хотел Хилтън на пл. Света Петка №1 в Пловдив. Пет броя АС станции с мощност 22 кВт са разположени в подземния паркинг на хотела и една 24 кВт DC станция отвън.

От Gigcharger увеличиха станциите си в Русе с още една разположена на паркинга до Комплекс Дунав  на ул. Околчица №6.

Нови локации със зарядни станции от eCars.

Няколко нови локации и в нашата мрежа се пръкнаха от началото на този месец, като две от тях са на места със сериозен недостиг на зарядни станции.

Положението в Ловеч не е особено розово откъм опции за зареждане на електрически автомобили, но ако не друго поне в града вече има още една зарядна станция, която е достъпна денонощно и може да зарежда две коли едновременно.

Мястото е сервиз Автокар Комерс, а зареждането е на цена 0,69 лв/кВтч и се стартира през мобилното приложение ВсичкоТок. 

Наскоро монтирахме станция пред Мотел Ресторант Роси в Долна Градешница, на пътя между Благоевград и Сандански.

Зарядната станция пред ресторант Роси е достъпна всеки ден в рамките на работното време с изключение на вторник, когато ресторантът не работи, а зареждането се заплаща в брой на място и е на цена от 8 лв/час.

Чисто нова двойна зарядна станция има и в Созопол пред Къща за Гости Усмивка, където освен с усмивка ще ви посрещнат и с безплатно зареждане. 

Нови локации в мрежата на Pro Credit Bank

Мрежата от зарядни станции на Pro Credit Bank също получи няколко свежи добавки през лятото и вече включва близо 50 локации с общо 60 станции.

Нови места, където можеш да заредиш безплатно са:

Зарядните станции пред УНСС в София са три на брой, но ползването им е предназначено само за лица обвързани по някакъв начин с университета.

Нови локации в мрежата на AutoBOX/Voltspot 

Две нови локации има и в мрежата на Voltspot. Едната станция се намира в Кърджали на паркинга на бензиностанция Шел, а другата е в Сливен на вътрешния паркинг на Хотел Парк Централ.

Хотели и други локации нови локации със зарядни станции 

Новите зарядни станции и локации са добавени и в таблицата към материала, който публикувахме наскоро с информация за оператори на зарядни станции в България.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари