Общинските зарядни станции във Варна стават платени от 1 юли

Електромобили

Зареждането на общинските зарядни станции за електрически автомобили във Варна вече няма да бъде безплатно.

Зареждането става платено от 1 юли тази година, но цената за зареждане все още не е официално обявена. Плащането ще става през мобилното приложение Varna Charging, което в момента се актуализира за целта.

Машините за хартиени билети в автобусите на градския транспорт във Варна също предстои да бъдат премахнати.

Плановете на Общината са машините постепенно да бъдат заменени с мобилно приложение, чрез което ще може да се купува електронен билет за градския транспорт, да се плаща за паркиране в синя и зелена зона, да се плащат общински данъци и входни такси за музеите.

До края на тази година се очакват и 60 електрически автобуса във Варна.

Край на ерата с безплатното зареждане

Разходите за електричество се увеличиха значително през тази година и все повече обекти предлагащи безплатно зареждане минават на платена услуга.

Зарядните станции на Кауфланд също ще станат платени до няколко месеца и в мрежата ще бъдат добавени нови локации.

Повечето от вас, които ползват тези станции вероятно вече разбират, че това е нужно да се случи.

Фактът, че се стига до сбивания за безплатно зареждане за 20-30лв е притеснителна тенденция, която трябва да се прекрати. Също така и некоректното поведение на някои хора, които оставят заредените си коли да висят с часове на станциите блокирайки други, които искат да заредят.

Безплатното зареждане на двете DC зарядни станции на бензиностанции ЕКО в София и тази на автомагистрала Тракия също приключва, и скоро те ще бъдат пуснати отново, но вече платени.

И за финал една вметка за eCars станцията на 243км на автомагистрала Тракия. Станцията работи, но собствениците от ресторанта я изключват и трябва да поискате да я пуснат, за да заредите на нея. Зареждането там също се заплаща вече, в брой на място, а цената е 10лв на час.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари