Сряда, 18 Януари 2012 17:10

SOPA & PIPA – СОПА за онзи, който ПИПА – нашият протест днес!

От
В подкрепа на Wikipedia срещу SOPA и PIPA

Докато се запознаваме подробно с огромното количество информация в Wikipedia по повод 'затъмнението' на английската част от сайта и двата американски законопроекта SOPA и PIPA и същевременно работим по elektromobili.bg, изразяваме своя протест срещу приемането на подобни рестриктивни спрямо нашата интернет свобода мерки и днес няма да публикуваме нови статии на интернет страницата на eCars.bg.

Призоваваме всеки, който вижда тези редове да се информира подробно за въпросните законопроекти и действията на Wikimedia Foundation от горните линкове. Не разполагаме с техническа възможност за каквито и да било преводи, затова остава само възможността да бъдат четени на английски или съответно ако имат български преводи и разбира се да се търси информация в други български сайтове или медии. На български тези две съкращения просто нямат по-пасващо звучене, нали?

Форумът на eCars.bg все още не е готов, затова коментарите ви са добре дошли в полето под текста. Ако не виждате полето за коментари учтиво ви молим да изтриете кеш историята на вашия браузър ОТ САМОТО НАЧАЛО (ако е възможно изтрийте бисквитки и друг тип хронология) и да рестартирате компютъра си. Кажете и на другите за тази статия и продължавайте да се информирате за развитието на казуса. Wikipedia дава и указания как да помогнете. Прочетете и дайте своя глас!

АКТУАЛИЗАЦИЯ 19:40:

Подробна интерпретация на последствията от приемане на гореспоменатите законопроекти има на страницата на Stanford Law Review.

eCars.bg

Прочетено 1602 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:20
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.