- Коментари: 4
- Харесвания: 1
Обслужване и части за Ампера
- IvoY
- Автор на темата
- Извън линия
- Свежо попълнение
Интересува ме колко по-скъпи са текущите разходи сравнено с нормална кола.
Другото важно е какво да очаквам от батерията на кола на около 150-160к км, до какъв пробег е нормално да функционира, кога се подменя и колко струва нова батерия?
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- mindfreeze
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 71
- Харесвания: 17
Цените на части са напълно нормални. При смяна на масло и филтри, най скъпото е поленовия филтър (80-90лв). Последно купувах нов външен кормилен накрайник. Беше 42лв, което е стандартна цена за такова нещо.
Консумативите са си като на нормална кола, с разликата, че масло, маслен и горивен филтър се сменят МНОГО по-рядко. Аз маслото го смених, когато купих колата, от тогава съм изминал 30 000 км и ми показва, че маслото още е на около 80% от живота си (върви от 100 надолу). Значи мога да изкарам още 120 000км без да го сменям
За батерията: Моята кола е на 155 000 и изкарва 60км през лятото с пуснат климатик. За подмяна няма какво да мислиш. Батерии съм виждал в ebay за $2000-$3000, но не съм чувал да се налага смяна, освен може би след тежка катастрофа.
На мен ми е спирала напълно батерията, заради софтурен проблем и колата се движеше само на бензин с намалена мощност, така че успях да стигна до сервиза. След ъпдейт се оправи. Сега след последния ъпдейт имам куп други проблеми и ще ходя да проверят дали трябва още нещо да ъпдейтнат, но това е друг въпрос.
- murry
- Извън линия
- Основател
- Коментари: 243
- Харесвания: 35
До момента:
- Лепене на казанче за течност за чистачки - 35лв.
- earendil
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 201
- Харесвания: 50
Предстои ремонт на нещо леко похлопващо по окачването.. ама след 15тина дена като охлаби малко сезона по морето . Несе очувдам предвид оффроуда до бургас тази зима (покрай ремонта на пътя за БС беше или каране по черно.. или разкарания път през Каблешково..
С батерията минавам до 75 км лято с климатик. Преди беше до 82 км, но пробега падна от както смених оригиналните гуми.. според мен не е от батерията..
- IvoY
- Автор на темата
- Извън линия
- Свежо попълнение
Поне при мобилните телефони не е препоръчително
- murry
- Извън линия
- Основател
- mindfreeze
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 71
- Харесвания: 17
- murry
- Извън линия
- Основател
- IvoY
- Автор на темата
- Извън линия
- Свежо попълнение
Прикачени файлове:
- anplmat
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 6
- Харесвания: 2
от зимата и аз карам една Ампера.
И понеже пролетта пукна излезе необходимостта да купувам летни гуми.
Оказа се мисия невъзможна - мишелин енержи сейвър няма, в повечето сайтове за гуми за размера 215/55/17 дават скоростни индекси V,W,Y - няма Н, а енергийната ефективност е най-много В при Бриджстоните (не гледам световно неизвестните китайски и турски марки - не им вярвам).
Моля колегите да споделят техният опит - какви гуми използват? Гледат ли коефициента за гориво или това не е толко важно (според мен е важно но...)?
Гледах и за друг размер гуми на 17" но калкулаторите ме пращат на 195/60/17 а такава гума няма.
Благодаря предварително за отговорите Ви.
- sweeper
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 68
- Харесвания: 19
www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/MICHEL...000000010000288.html
bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/mic...-21555-p-246751.html
Мисля, че ще е най-добре да се кара с тях. Но от опита ми с Bridgestone от колата на съпругата ми преди 2-3 години, мисля че няма да сбъркате и с тях. Успех с избора и моля да споделите резултата.
- murry
- Извън линия
- Основател
- earendil
- Извън линия
- 3-та жичка
За зимни съм изтъркал едни Вердещенки.. (забравих какви) страхотна гума и сега взех експериментално едни зимни китайки.. и то се оказа добро решение, защото почти не съм мърдал от морето тая зима.. и като цяло съм доволен как се държат.
Този гуудиър май няма да го оставя цяло лято и като нищо ще го хвърля май - юни месец.. Ще търся оригиналните мишелини.
- anplmat
- Извън линия
- Свежо попълнение
Благодаря за отговорите на колегите, но говорейки със сайтовете които ми пратихте никой не можа да ми гарантира дот на Мишелин енержи сейвър от миналата година, затова писах на Мишелин.бг и от там ми потвърдиха че тази гума вече не се произвежда.
Като крайно решение се спрях на Бриджстоун A005 - всесезонни гуми, но преди да ги взема искам да попитам някой карал ли е такава гума и как се държи - все пак идеята за която съм взел Амперата е да не излиза от града и да не развива повече от 90 км на тангентата.
- earendil
- Извън линия
- 3-та жичка
Това е единствения плъг ин хибрид (или екетромобил с удължен обсег), който е с пълните си възможности и на батерия и на ДВГ... Освен това е доста динамичен автомобил.. Просто не мисля, че мястото му е само до тангентата и с до 90 км/ч. Наслаждавай се на автомобила и не се коси ако изгориш 200 мл. или 1 л. гориво..
Отделно по темата.. всесезонните гуми са вариант ако живееш на морето или примерно в Сандански.. Ако си както разбирам от София - много по-добре чифт зимни и летни нови китайски гуми , от колкото всесезонни маркови.. В София има често замръз.. булевардите са хлъзгави.. аз не бих карал в София с всесезонни гуми!
- anplmat
- Извън линия
- Свежо попълнение
след коментара на колегата earendil продължих да търся и стигайки до мишелин.ком установих че енерджи сейвър се предлага, но с дот началото на миналата година.
Говорейки с 1 много компетентен господин ми обясни че заради никаквото търсене в България не се внася, но заради ниското търсене в Европа се правят малки парти и застояват в складовете, затова са със стар дот. Той ме насочи към GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE като добър заместител на мишелина.
Въпроса ми е някой има ли впечатления от първо лице, че нещо започнах да не вярвам на сравненията в нета където я дават най-добрата за 2018?
Благодаря предварително
- Mario62
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 35
- Харесвания: 8
- Presko
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 11
- Харесвания: 8
- Shoni{Румен Минчев}
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 10
- Shoni{Румен Минчев}
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 10