BMW i3 буквално стопен след изгаряне предизвикано от коледни фойерверки

Блог

В този блог: BMW i3 очевидно не изгаря като другите BMW-та.

Целта на този блог е да покаже изключително нетипичния резултат от запалване и изгаряне на един BMW i3. Инцидентът няма никаква връзка с колата и не е предизвикан от нейни компоненти, а от неугаснал коледен фойерверк...

Така започва своя блог и Том Малогъни, първият собственик на i3 в щатите, който внимателно описва случката с изгорял BMW i3. От колата е останала само купчина пепеляви влакна и някои обгорели елементи, докато рамата на намиращия се в същия гараж BMW 328i все пак показва, че там е имало кола.

От карбоновия i3 се различават само рамките на седалките и едно от 20-инчовите колела (виж снимките в блога на Том от линка най-долу), но общо взето това е всичко. Останалото е купчина пепел, под която обаче има и други запазени елементи.

Било е глупав инцидент след гърмене с фойерверки миналата Коледа (как не е плъзнало в нета досега нямам идея). Часове след разчистване на отломките от "събитие" на съседите, тлееща кофа се запалила. Изгасили я, но явно нещо е останало да тлее и впоследствие повторно запалване предизвиква пожара.

Гледката си е стъписваща, защото изгорелите коли (не че изглеждат хубаво, но поне се разпознават, като този 328i на снимката), докато от електромобила е останал само куп влакна. Купето от пластика и карбон очевидно се е стопило, но след разчистването отдолу са извадили алуминиевата рама и рамката на батерията.

Собственикът на колата споделил с Том, че те изглеждали непокътнати и в пожара всъщност е изгоряла спойващата карбоновите влакна смола, но не и самите те.

Това е първият подобен случай с BMW i3, който, отново, няма нищо общо със самата кола, но пък показва изненадващия вид на изгорял карбонов автомобил. Вероятно в BMW са почерпили доста опит от инцидента.

Източник: Блог на Том Малогъни


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения