Mahindra пуска електро версия на Dacia Logan за €12,000

Електромобили

В този блог: Нов електромобил от Mahindra базиран на Dacia Logan вече се предлага в Индия.

Електрическата мобилност бавно си проправя път по цял свят и въпреки че някои все още изоставят значително, други компенсират при това с по-агресивни действия...

Индия спешно се нуждае от точно такива действия, за да намали колкото се може по-скоро нивата на вредни емисии в страната и местният автопроизводител Mahindra се включва с нов електромобил на помощ.

Наскоро Suzuki и Toyota обявиха, че сключват партньорство за съвместна работа на Индийския пазар, а малко след това Mahindra стартира своята маркетинг кампания за нов електромобил, базиран на старото поколение на Dacia Logan.

Характеристиките на Mahindra eVerito са далеч от впечатляващи, но на цена от €12,000 колата може и да има успех въпреки компромисите, които са направени.

Цената може и да е ниска, но за местния пазар тя може да се окаже не достатъчно добра тъй като средната заплата в Индия не предполага покупката на такова возило.

В този си вид колата подлежи и на различен тип регулация и ако компанията реши да я предлага на Европейския пазар цената със сигурност ще е по-висока заради различните изисквания.

Те обаче едва ли имат планове за подобни действия, тъй като в Европа ще трябва да се конкурират с модели като Nissan Leaf и Renault Zoe и Opel Ampera-e, което би било адски трудно с тези характеристики дори на цена под €20,000.

Сред по-тежките компромиси в eVerito са липсата на ABS, въздушни възглавници и системата за електронно стабилизиране. Електрическият мотор е с мощност 30.5 кВт (41 к.с) и въртящ момент от 91 Нм.

Ограничение има и в скоростта на колата, която не може да надвишава 86 км/ч, а скромната батерия от 17 кВтч и осигурява до 110 км пробег с едно зареждане. Зареждането отнема близо 9 часа при 2 кВт мощност и около 1 ч и 45 мин на станция до макс. 10 кВт.

Определено не те кара да кажеш wow, но може би за местния пазар тези характеристики са достатъчни за старт? Висока ли е според вас цената за това, което предлага този електромобил?

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Определено е висока с тези ,как да ги кажа ...направо смешни х-ки. Има много китайски ел. автомобили с подобна цена, но със съвсем прилични показатели, за ел. автомобил.

Даниел
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения