Четвъртък, 01 Март 2012 11:30

Честита Баба Марта, да сте здрави и засмени!

От

Честита Баба Марта, с пожелания за здраве и просперитет, посрещаме първия ден на март. Неофициално изпращаме зимата - такава не бяхме виждали отдавна... Тази сутрин, в ефира на телевизия (и радио) Bulgaria ON AIR, председателят на ИКЕМ Илия Левков, даде пространно и подробно интервю, за навлизането на електромобилите у нас, за съпътстващите го проблеми и за постигнатите успехи. Факт е, че развитие в сектора има и в национален план, но и в международен - вече сме в полезрението на почти всички от европейската и световна електромобилната индустрия.

'Електромобилите имат своето място в транспорта, а след ограниченията и изискванията към автомобилите, които ще влязат в сила след 2020г., малцина производители ще 'удържат фронта' и тогава електрическите коли ще станат нещо стандартно и неизбежно' - заяви Левков и подкрепи думите си с редица факти и изследвания. 'До края на годината ще има поне 100 зарядни станции, монтирани в редица общини в България, а е разработен и проект - чакащ одобрение - за разполагане на 25 бързозареждащи ел-колонки по магистралите' - продължи шефът на ИКЕМ. Ясно и синтезирано поднесената информация също е от основните ориентири, при представянето на сектора пред потребителите. Редицата родни постижения, също не са за подценяване, желанието за работа и взаимодействие на компаниите от сегмента - също.

На продължаващия и в момента (до утре) форум 'Дни на българската индустрия' в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР, акцентът е на електромобилността и еко транспорта. Участниците представят на родните и чужди потребители проекти, намерения и постижения на електромобилната индустрия, подобаващо оценени с политическо внимание, потребителси интерес и награди от организаторите. Пореден сигнал за развитието на електромобилността и нарастващата заинтересованост на потенциални клиенти

'Придвижването между две точки ще става бързо и безшумно.' - твърди мениджърът на eCars.bg Мартин Хаджистойков, и очевидно се приближаваме към прогнозата му - електромобилите разширяват присъствието си (базови или модифицирани), и ще намират все по-широко приложение в ежедневието ни. Сега слагайте мартениците и нека сме здрави - за което можем да си помогнем и ние: с отношение към природата, с по-висока еко дисциплина, с приемане и подкрепа на електромобилите.

[Bulgaria ON AIR] [ИКЕМ] eCars.bg

 

Прочетено 1843 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:34
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.