- Коментари: 569
- Харесвания: 47
Туизито на eCars.bg
- firesword
- Извън линия
- 1-ва жичка
Ако те хване тока, хвани го и ти
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
Чисто и просто – КарамЕЛ
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
nio писа: Това е най-честия начин, по който паркирам. Браво, че и ти го правиш. Дори и да има места, пак така спирам и пестя едно парко място.
Колкото до хлебарките, при мен няма, но за сметка на това не мога да се отърва от котките, спят вътре по цяла нощ, а денем отгоре на покрива. Цялото е изподрано от ноктите им.
Точно това ми минава постоянно в такива сутиации през ума, че мога да спестя място. То и защото си представям нечия реакция от типа "Ский го тоя как я е пльоснал тая въшка и цяло място взима"
Чисто и просто – КарамЕЛ
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
Само дето започва да ми се отразява зле откъм отпускане на кесията - с тоя разход за цял месец направо ми се свиди като се сетя, че ако ми притрябва такси ще се бръкна за няма и половин час возене сигурно с повече от това
Чисто и просто – КарамЕЛ
- nio
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 237
- Харесвания: 26
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
nio писа: За какво ти е такси като имаш Туизи?!? Колкото до разхода на ток, при мен се движи около 15-18 лв месечно, но все пак зареждам ежедневно, дори в събота и неделя и почти винаги от празна батерия. Иначе и аз си купих таймер и зареждам само на нощна тарифа.
Не ми трябва, но ако се наложи и просто споделям как ми се е променило мисленето. Дори ми правят впечатление неща като това, че 6л вода в магазинчето под нас е 2 лв, а в Карфур 1.75 лв. Но тези 25 ст. за мен са дневното ми каране на Туизито
Чисто и просто – КарамЕЛ
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
На един светофар не зная защо бях натиснал десния педал, че дори показваше две черти на датчика за консумация и като светна зелено и пуснах спирачката, потеглих по-пъргаво и по-бързо. Тогава не се замислих много и не го тествах повече, но определено ще го направя при първа възможност. От една страна е логично вероятно, като при колите с ДВГ като вдигнеш обороти на място и тръгваш по-бързо, но това е електромобил все пак и не вдигаш никакви обороти . Интересно е и като пробвам, ще пиша.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
Когато скоростта падне под 15 км/ч регенерирането спира (стрелката насочена към батерията изчезва). Иначе казано няма смисъл да оставяш колата да спре сама, а може да й помогнеш с крачната спирачка, най-малкото за да не дразниш шофьорите отзад.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- firesword
- Извън линия
- 1-ва жичка
Интересно ако се спускаш по наклон, при рекуперация какво е чувството. Например аз като освободя от скорост, натискам спирачката за да ограничавам скоростта да не е прекалено висока от засилката, и като наближи завой намалявам доста, за да взема завоя. При електрото как е ? Има ли освобождаване от предавка? И по-скоро сигурно като си по нанадолнище не се юрва колата надолу защото рекуперира и това я задържа? Само при натискане на спирачката ли рекуперира?
Знам , че сме ги коментирали тея неща, но още не мога да си го представя....
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
Много са различни нещата и мога да те повозя на Туизи (това имаме) да добиеш представа .
Чисто и просто – КарамЕЛ
- nio
- Извън линия
- 3-та жичка
- nio
- Извън линия
- 3-та жичка
- firesword
- Извън линия
- 1-ва жичка
Тея дни видях да зареждат Peugeot iOn на Стамболийски, изглежда много яко!
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
Чисто и просто – КарамЕЛ
- nio
- Извън линия
- 3-та жичка
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
Има и още едно наблюдение - не е някакъв особен проблем чак. Като си вадиш ръката от жабката и пластмасовите куки на капачетата, в които влиза заключващото палче, понеже са с остри ръбове и понякога се усещат неприятно на ръката. Трябва да се загладят леко, а най-вече трябва Рено да направят промени, за да не предизвиква това дискомфорт. Използвам постоянно лявата жабка и ако я направят с две странични куки, вместо една отпред би се получило по-добре.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
Не щеш ли по улицата пред вилата профучава Туизи и само бипна, а дори не го видях, че бях с гръб - Вальо ми каза. Тичам по стълбите от терасата надолу и на улицата, едвам го видях в далечината. Бреее, викам си, как е възможно да минеш с Туизи през българско село, да видиш друго Туизи и да не спреш .
Не се върна наобратно още час и като се зареди нашия потеглихме към софето, ама егати случката!
Чисто и просто – КарамЕЛ
- firesword
- Извън линия
- 1-ва жичка
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
firesword писа: След тази стихия живо ли е Туизито, mumojem? Стискам палци да му се е разминало
Охооо, точно свалям видеото
Одеве ни хвана пред президенството, смаза ни, после минахме през потопа, а Туизи БЕЗ НИКАКВИ ГРИЖИ. Правя блог.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- mumojem
- Автор на темата
- Извън линия
- Основател
После през потопа яко ток и без никакви грижи до Оборище. Всичко е в блога - www.ecars.bg/blogs/elektromobili-1/651-r...wizy-gradushka-sofia
Чисто и просто – КарамЕЛ