Неделя, 14 Август 2011 09:00

Автошоу Франкфурт 2011: KTM E3W електрическа триколка

От
Renault Twizy вече си има конкурент наречен KTW E3W

С какво свързвате марката KTM? Най-вероятно с мотоциклетите. Всъщност, австрийците обаче правят и доста други неща. Като например велосипеди, факт, който ни се изясни след едно от скорошните ни посещения при приятелите от Ecopowersport. И това не е всичко - съвсем прясно KTM показа нова своя разработка, наречена E3W - двуместна пластмасова електрическа триколка, която компанията ще изложи на своя щанд по време на автошоуто във Франкфурт през септември...

Какво да се бавим - да скачаме направо към техническите характеристики. За да бъде E3W лек, купето е произведено от пластмаса, за доста ефирните 500 тегло за електро триколка.

KTM E3W се задвижва с 15 кВ електромотор, захранван естествено с литиево-йонна батерия, за обявен пробег от 100 км с едно зареждане и максимална скорост от 95 км/ч. Хм, данните определено са по-добри от тези на Renault Twizy, което попадна в ръцете на колега от Autocar, за чийто тест ще ви разкажем по-късно днес.

Вратите на KTM E3W се отварят нагоре в Ламбо стил, а местата за сядане са разположени като в стандартна кола.

KTM се надява да произвежда по 50,000 броя E3W електро триколки от 2013 г., а цената за удоволствието да притежавате някоя от тях ще варира между €5,000 и €8,000. И тук E3W отново има предимство пред Renault Twizy, макар че френският електромобил е с 4 колела, но все пак не пречи да ги сравним като доста близки по дизайн и предназначение.

KTM E3W е разработен в сътрудничество с Австрийския технологичен институт и е частично спонсориран от управата на столицата Виена.

Повече за тази обещаваща електрическа триколка ще разберем по време на автошоуто във Франкфурт от 15-ти септември.

Прочетено 6208 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:20
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.